7 august 2020, 12:24

Tinerii, uniți pentru curățarea României. Câte deșeuri produce un român

De Ziua Națională a Curățeniei în România, ce a avut loc pe 21 septembrie, a fost cea mai mare mobilitate de voluntari din ţară, cu scopul de a strânge deşeurile din arealele naturale.

Voluntari din peste 27 de județe au reușit să strângă 172 300 de saci cu deșeuri, arată rezultatele finale conform stiri.ong.

Aceste rezultate ne bucură, ne motivează și ne dau speranțe reale că România se poate schimba și că românii își doresc să contribuie la curățarea țării de deșeuri, dar și să transmită mai departe un mesaj de sustenabilitate și de protejare a naturii„, a declarat Ștefan Buciuc, președintele Asociației Let`s Do It, România.

Asociația este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Aproape 2.000.000 de voluntari s-au implicat în acțiuni de curățenie națională și peste 50 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.

Un român produce 254 kg de deșeuri menajere pe an și mai puțin de 10% sunt reciclate, în vreme ce media UE este de 28%, potrivit celor mai recente date Eurostat.

sursa foto: bizbrasov.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.