29 noiembrie 2022, 21:29

TNRS participă cu două spectacole la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești din Chișinău

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu participă, cu două spectacole, la cea de-a VII-a ediție a  Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, care se desfășoară în perioada 15-28 septembrie 2022, la Chișinău, în Republica Moldova, sub genericul „Artiștii pentru pace, libertate, speranță”.

„Așteptăm cu drag să ne întâlnim cu spectatorii”

„Toți artiștii lumii doresc să trăiască în pace, în libertate, cu speranța că putem să aducem bucuria, miracolul, creația și frumosul în fața publicului din Chișinău, din Republica Moldova, din România, din Europa, din toată lumea. Este important ca noi, artiștii, să ne reunim în numele calității și frumosului și să putem să atragem atenția asupra a ceea ce înseamnă viața trăită în frumusețe, miracol, creație și bucurie. Venim la această a șaptea ediție cu două spectacole importante – Conferința iraniană, în  regia lui Bobi Pricop, și Mamă, în regia Marianei Cămărășan. Așteptăm cu drag să ne întâlnim cu spectatorii, care de fiecare dată au umplut până la refuz sălile unde Teatrul Național din Sibiu a jucat. ” –, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Când sunt programate spectacolele

În 20 septembrie, de la ora 17:00, Constantin ChiriacTNRS va prezenta, pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu”, spectacolul „Mamă, de Marta Barceló, regia Mariana Cămărășan, scenografia Dragoș Buhagiar, cu Diana Lazărși Cendana Trifan.

În 21 septembrie, de la ora 19:00, publicul din Chișinău va putea urmări spectacolul „Conferința iraniană”, de Ivan Vîrîpaev, regia Bobi Pricop, cu: Adrian Matioc, Florin Coşuleţ, Adrian Neacşu, Ofelia Popii, Diana Văcaru-Lazăr, Ciprian Scurtea, Marius Turdeanu, Pali Vecsei, Raluca Iani, Victor Rebengiuc, Ioana Blaga Frunzescu, Viorel Rață, Liviu Vlad.

Prezență românească + un teatru din Kiev

Alături de teatrul gazdă participă 17 teatre de pe ambele maluri ale Prutului. În semn de solidaritate cu cetățenii Ucrainei și de afirmare a unor idealuri comune, în cadrul Reuniunii va fi prezent și Teatrul Național Dramatic Academic „Ivan Franko” din Kiev

Evenimentul este organizat cu sprijinul Ministerelor Culturii din România și din Republica Moldova, al Institutului Cultural Român București și Chișinău, al Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol