5 iunie 2020, 8:54

Toamna se numără poveștile creative. „Jurnal de explorator”, un concurs inedit de creație pentru juniori

Revista „Ordinul Povestitorilor” susținută încă din anul 2015 de către Editura Arthur, propune anul acesta un concurs de scriere creativă și ilustrații pentru juniori, pe tema „Jurnal de Explorator”.

Tematica lansează de fapt, o provocare tinerilor creativi: „Imaginează-ți că ești un explorator într-o lume în care nu a rămas mai nimic nou de explorat, nu mai există nicio pată albă pe hartă care să indice un teritoriu necunoscut. Ce-i de făcut? Ce altceva decât să pornești precum Stanley, exploratorul lui Florin Bican din cartea Tropice Tâmpe , într-o cășlătorie plină de neprevăzut.”, potrivit comunicate.ro

Astfel, juniorii sunt invitați să își imagineze noi tărâmuri fantastice și să își noteze toate peripețiile într-un jurnal. De asemena, pe lângă aventurile pline de acțiune și suspans, un explorator este interesat și de tot ceea ce îl înconjoară. Așadar, acesta va trebui să menționeze și detalii legate de floră, faună, itinerariul parcurs, însă să nu uite și de partea amuzantă a călătoriei.

Sursă foto: www.comunicate.ro

Cele mai îndrăznețe, amuzante și complexe opt povești,dar și desene vor fi publicate în numărul opt al revistei „Ordinul Povestitorilor”. 

În cazul  celora care vor să se înscrie la acest concurs cu o poveste, trebuie să respecte un număr maxim de caractere (6000), aici fiind inculse și spațiile. Desenele și poveștile vor fi trimise pe adresa de e-mail  [email protected] până la 20 octombrie 2018. Concursul este dedicat copiilor și adolescenților cu vârste între 8 și 15 ani.

Pentru mai multe detalii consultați regulamentul aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.