31 mai 2020, 6:09

Toate detaliile despre anul şcolar: note, teze, Evaluare Naţională, Bacalaureat

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a declarat, luni, că Evaluarea Natională va începe la 15 iunie, iar Bacalureatul va începe la 22 iunie cu probele scrise și va continua cu probele de competență.

Cursurile rămân suspendate, însă continuă învățarea asistată de tehnologie.

Anii terminali

Elevii din anii terminali vor reveni la cursuri la data de 2 iunie doar pentru două săptămâni de pregătire. Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține.

„Referitor la încheierea situaţiei şcolare, ţin să menţionez că mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, aşa cum, de altfel, am mai precizat, însă nu se vor mai susţine teze. Pentru situaţiile excepţionale, de exemplu în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educaţiei va comunica modalităţile de încheiere a situaţiei şcolare. Astfel, dragi elevi, vă asigur că vom încheia cu bine anul şcolar. Totodată, studenţii îşi vor continua învăţarea asistată de tehnologie, iar examenele se pot susţine şi online. Fiecare instituţie de învăţământ superior, în baza autonomiei universitare, va stabili modalitatea şi data susţinerii acestor examene”, a spus ministrul.

Prioritatea ministerului

Anisie a subliniat că prioritatea Ministerului Educaţiei şi Cercetării este aceea de a asigura cadrul necesar pentru încheierea situaţiilor şcolare pentru toţi elevii, dar şi susţinerea examenelor atât pentru elevi, cât şi pentru profesori, „în condiţii de siguranţă şi cu respectarea recomandărilor” de distanţare fizică.

Ea a adăugat că în adoptarea acestor decizii s-a ţinut cont şi de măsurile luate de state precum Italia, Portugalia, Letonia, Malta sau Ungaria în contextul pandemiei de COVID-19.

Anunţul preşedintelui

Cursurile nu vor mai fi reluate în acest an școlar pentru majoritatea elevilor și studenților, a anunțat luni președintele României, Klaus Iohannis.

”Până atunci vor continua cursurile la distanță, mediile vor fi încheiate cu notele pe care le au acum. În cazuri excepționale se pot face re-evaluări. Sunt câteva excepții: elevii din clasele terminale – a opta, a 12-a sau a 13-a vor putea reveni la școală între 2 și 12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naționale. Normele de distanțare pot fi respectate: vor fi maximum 10 elevi într-o clasă. Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor organiza așa cum au fost planificate, dar cu respectarea unor reguli foarte stricte: vor sta la distanță mare unii de alții, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, vor avea intrări și ieșiri separate”, a precizat șeful statului.

„Epidemia nu s-a încheiat, deci nu putem vorbi despre o relaxare”, a spus preşedintele. „Există riscul major ca elevii să ducă boala la şcoală şi risc semnificativ să ducă boala de la şcoală acasă”, a spus Klaus Iohannis.

Studenţii îşi vor continua cursurile online, iar examenele se pot susţine şi online.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.