19 februarie 2020, 2:51

Tom Jones, din nou în România. Detalii despre cariera celebrului artist britanic

Cântăreţul de origine britanică Tom Jones va concerta în premieră în Transilvania. Artistul britanic revine în România pe 26 iunie 2019 pentru a încânta publicul clujean cu cele mai cunoscute hituri, precum It`s Not Unusual, Kiss, Delilah, I`ll Never Fall în Love Again și If I Only Knew.

Născut într-un sătuc din Țara Galilor, Tom Jones a devenit faimos la mijlocul anilor 1960 prin interpretarea plină de vitalitate, dar și prin vestimentația iconică formată din pantaloni strâmți și bluze cu gulere largi, în ton cu moda din acea vreme. Este cunoscut pentru sex-appealul său evident încă dinainte de a deveni un lucru necesar pentru oricare alt cântăreț.

Sursa stuff.co.nz

Cântă alături de trupa „Tommy Scott and the Senators” pentru o perioadă de timp, iar  începând cu anul 1963 Tom Jones îi ia locul vechiului vocalist Tommy Redman care nu apare la un concert al trupei într-un centru YMCA. După ce Tom Jones decide să își înceapă cariera solo, trupa își continuă activitatea muzicală și își schimbă numele în „The Playboys”, apoi în „The Squires”.

Sursa www.walesonline.co.uk

Cântărețul britanic a avut un impact puternic asupra stilurilor muzicale pop, soul şi rhythm & blues şi a lansat piese celebre, precum „Delilah”, „Mama told me not to come”, „What’s New Pussycat”, „It’s Not Unusual”, „Sex Bomb”, „Thunderball”, „She’s a lady” sau „Burning Hell”. De la momentul lansării a vândut peste o sută de milioane de discuri, potrivit monitoruldecluj.ro.

Tom Jones a câștigat numeroase premii muzicale dintre care amintim de distincția pentru cel mai bun artist, titulatura de Bărbatul Anului de Revista GQ, urmând ca în anul 2006 să fie investit la rangul de cavaler de către regina Marii Britanii, fiind invitat să concerteze la Palatul Buckingham cu ocazia celebrării Jubileului de Diamant.

Cu o carieră muzicală de peste cinci decenii, Tom Jones a câștigat admirația criticilor atât pentru show-urile live desăvârșite, cât și pentru cele peste 40 de albume înregistrate. Anul 2010 a marcat lansarea albumului “Praise & Blame”, care conține numai piese înregistrate live în celebrul studio al lui Peter Gabriel. Albumul reprezintă o întoarcere la origini și a fost produs de Ethan Johns (Kings of Leon, Ryan Adams, Ray LaMontagne, Laura Marling, Paolo Nutini).

În anul 2012 a urmat lanasarea albumului „Spirit in the Room”. Albumul conține piese scrise de muzicieni celebri, precum: Richard Thompson, Leonard Cohen, Paul Simon sau Paul McCartney. „Spirit în the Room” s-a remarcat prin mixul de naturalețe, simplitate și muzică soul.

Foto cover standard.co.uk


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.