22 august 2023, 23:27

Top 10 locuri pe care nu vrei să le ratezi. Care sunt cele mai bune destinații din lume de vizitat

Într-o lume plină de destinații perfecte, alegerea locului pentru o vacanță de vis devine o provocare. Cei de la USnews au realizat un top cu cele mai bune locuri de vizitat dar și cele mai votate.

Pe primul loc se află cu siguranță PARIS. Orașul luminiilor atrage vizitatori care călătoresc de pe tot globul pentru a vedea atracțiile precum Turnul Eiffel, Luvrul, Le Marais și Arcul de Triumf în viața reală.

sursa foto: europeanbusinessmagazine.com

Pe locul doi se află Insula de Sud din Noua Zeelandă. Peisajele măiestroase îți încântă privirea, iarnă creează cele mai frumoase peisaje datorită munţilor acoperiţi de zăpadă în contrast cu câmpurile verzi de la bază. Vă puteți răsfăța îndrăzneala interioară din Queenstown, explorați doi dintre cei mai accesibili ghețari din lume de pe coasta de vest sau gustați mâncăruri delicioase și vin în Marlborough.

sursa foto: theplanetsworld.com

Roma se situează pe al treilea loc în acest top. O escapadă la Roma îți va impune cu certitudine noi perspective în materie de viață frumoasă. Atracții turistice vei găsi la orice pas, dar îți recomandăm să-ți faci timp să deguști delicatesele Romei.

sursa foto: voyagero.ro

4. Tahiti. Călătorește pe această insulă – cea mai mare din Polinezia Franceză – dacă ai visat o vacanță petrecută lenevită într-un luxos bungalow subacvatic. Dincolo de stațiunile elegante, Tahiti are plaje cu nisip negru, o capitală plină de viață și condiții excelente de snorkeling și surfing.

sursa foto: Tahiti.com

5. Londra. Cartierele eclectice, care adăpostesc o combinație de repere istorice și atracții moderne, vă pot ține ocupat timp de zile. Dacă este prima oară, înainte de a vizita Turnul Londrei, Tate Modern, Palatul Buckingham sau Muzeul Britanic așezați-vă la un ceai clasic după-amiază.

sursa foto: blog.eurolines.ro

6. Maui este cea de-a doua insulă ca suprafață a arhipelagului și statului american Hawaii. Nu ratați șansa de a vizita Parcul Național Haleakala, care este cel mai mare vulcan inactiv din lume.

sursa foto: pmimaui.com

7. Bora Bora are plaje pitorești, jungle luxuriante, stațiuni luxoase și un vulcan latent. Pentru a vă relaxa, vă îndreptați spre plaja Matira pentru apă cristalină și nisip moale. Rețineți că o călătorie la Bora Bora este foarte scumpă, deși călătorii spun că merită fiecare bănuț.

sursa foto: insule.info

8. Phuket este o provincie din Thailanda. Oferă ceva pentru toată lumea, de la cazări la tratamente balneare până la excursii cu barca la cu un preț mic. Obiective obligatorii includ Templul Wat Chalong și Marele Buddha.

sursa foto: bangkokattractions.com

9.  Marele Canion este în topul locurilor de văzut în SUA. Considerat una dintre cele șapte minuni naturale ale lumii, oferă o mulțime de activități în aer liber pentru toată lumea. Se întinde pe o distanţă de 446 km, are o lăţime ce variază între 6 km și 29 km, iar distanţa până la râu este de aproximativ 800 m, dar ajunge și până la 1857 m în anumite zone.

sursa foto: cadranpolitic.ro

10. Parcul Național Yosemite este un parc aflat în regiunea central-estică a statului american California, Statele Unite ale Americii. Parcul te va întâmpina cu munți înalți, cascade impresionante, pâraie cu ape limpezi, arbori giganți, priveliști ce-ți taie respirația și nu în ultimul rând, cu o impresionată floră și faună bine conservată.

sursa foto: travel.descopera.ro

sursa foto cover: Tahiti.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol