9 iulie 2020, 4:17

Top 5 cele mai deosebite destinații de Crăciun 2018

Ofertele de Crăciun sunt din ce în ce mai numeroase și deși mulți aleg să plece în destinații exotice, România oferă locații inedite, unde vă puteți petrece cea mai frumoasă sărbătoare a anului alături de familie. Iată care sunt locurile mai puțin cunoscute, care merită vizitate în această perioadă a anului.

 Sâmbăta de Sus

Sursa antenasatelor.ro

Sâmbătă de Sus este un sat de poveste, din Țara Făgărașului, aflat chiar la poalele Munților Făgăraș. Dacă ajungi în Sâmbăta de Sus în preajma sărbătorilor de Crăciun, vei avea impresia că timpul a stat în loc. Tradițiile și obiceiurile din strămoși încă se păstrează cu sfințenie. Veți fi martori la ceata de feciori, care în seara de Crăciun umblă cu colindul în tot satul. În prima zi de Crăciun, ceata merge la slujba de la biserică unde colindă, apoi tot alaiul împreună cu sătenii merg la balul de la Căminul Cultural. Acesta este cel mai bine păstrat obicei din Țară Făgărașului și a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO, din decembrie 2013.

Băile Balvanyos

Sursa www.zilesinopti.ro

Balvanyos se află în județul Covasna, la nord-vest de Târgul Secuiesc și este o stațiune renumită pentru izvoarele sale minerale, dar și pentru peisajele superbe. Stațiunea dispune de numeroase locuri de cazare în vile, pensiuni și hoteluri, dar și de numeroase atracții turistice în împrejurimi. Ruinele cetății Balvanyos, Grota cu Alaun, Cimitirul Păsărilor și Peștera Ucigașă merită cu siguranță vizitate atunci când ajungi în zonă.

Borșa

Sursa www.piatafinanciara.ro

Să mergi în Maramureș este o idee bună în orice perioadă a anului, însă dacă ajungi la Borșa de Crăciun vei fi uluit de frumusețea locului și de tradițiile păstrate încă din bătrâni. La Borșa găsești și pârtii de schi foarte bune: Runc-Stiol, Telescaun și Pătrat, dar și numeroase atracții precum Cascada Cailor, Cariera de Piatră, Lacul Iezer, cabana meteorologică și mocănița.

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac

Sursa www.radiovacanta.ro

Hotelul a fost construit în iarna anului 2005-2006, fiind primul de acest gen din Europa de sud-est. Destinație inedită pentru Crăciun, este o experiență ce merită trăită măcar o dată în viață. Hotelul în sine, Biserica de gheață și Winter Parkul unde poți să faci schi și snowboard fac din Hotelul de Gheață o destinație atractivă pentru Crăciun. În camere, paturile de gheață sunt acoperite cu blănuri și saci de dormit, astfel încât frigul să fie ținut la distanță.

 

Valea cu Pesti

Sursa www.albumdefamilie.ro

Valea cu Pești este un complex turistic aflat în Arefu, județul Argeș, la 7 km de Barajul Vidraru, pe drumul Transfăgărășan- DN7C. Este o locație potrivită să petreci Crăciunul atât cu familia, cât și cu gașcă de prieteni. Pe lângă mâncarea tradițională servită ireproșabil, oaspeții au parte de surprize și momente artistice autohtone. De asemenea, în cadrul complexului, ai acces la o gama largă de activități: bowling, biliard, tenis de masă, zona SPA cu piscină, jacuzzi, saună și masaj.

Găsiți topul integral aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.