7 august 2020, 11:42

Top 5 cele mai vechi hoteluri din lume. Cum se îmbină aspectul clasic cu modernitatea

Știai că există hoteluri vechi de peste 1300 de ani care încă funcționează și arată impecabil?!

Iată care sunt top 5 cele mai vechi hoteluri din întreaga lume care ne impresionează cu poveștiile lor:

1. Nishiyama Onsen Keiunkan din prefecura Yamanashi, Japonia, este cunoscut drept cel mai vechi hotel din lume. A fost fondat în anul 705 de către Fujiwara Mahito, fiul unui ajutor de-al împăratului Tenji. Hotelul a fost pasat din generație în generație până în prezent și administrat de 52 de generații în total, fiind a doua cea mai veche afacere de familie din toate timpurile, ne prezintă surorilecalatoare.com.

Hotelul reprezintă o destinaţie de lux pentru cei doritori de tratament şi relaxare într-un cadru natural. Apele termale din zonă au atras vizitatori, artişti şi militari, din zonele apropiate ani de-a rândul. În momentul de faţă este atestat în Cartea Recordurilor drept cel mai vechi hotel din lume, dar este pe cale să-şi dobândească şi titlul izvorul de apă termală cu cel mai mare debit din lume, izvor ce produce peste 1000 de litri pe minut.

sursa foto: businessmagazin.ro

sursa foto: businessmagazin.ro

sursa foto: businessmagazin.ro

sursa foto: businessmagazin.ro

2. Hōshi Ryokan din Komatsu, Japonia și-a deschis porțile în anul 718.

A fost fondat de un discipol budist, Taicho Daishim. Hotelul poate găzdui până la 450 de oaspeți în 100 de camere. Fiecare oaspete este primit cu “ceremonia ceaiului” înainte de a se caza, apoi îi este oferit un “yukata”, un kimono tradițional japonez.

Inedit este faptul că viitorul hotelului este în pericol după ce singurul fiul al familiei a murit. Cu toate că fiica Hisae, ajută cu afacerea familiei şi părinţii încearcă din răsputeri să îi găsească un peţitor, tânăra recunoaşte că visează la o altă carieră, hotelul fiind „o mare povară în gânduri”, scrie romaniatv.net.

sursa foto: uniqhotels.com

sursa foto: uniqhotels.com

sursa foto: uniqhotels.com

sursa foto: uniqhotels.com

3.  Maids Head Hotel din Norwich, Marea Britanie a fost deschis în 1090.

Despre acest hotel cu 84 de camere se spune ca ar fi cel mai vechi din Regatul Unit. Fiecare cameră e unică și decorată diferit, având mobilier vechi de 100 de ani. Pentru cei care însă nu pot lăsa conforul la o parte, există și camere moderne, decorate în stil contemporan, cu mici accente vintage. Se spune că Regina Elisabeta I a dormit la hotel în 1587.

sursa foto: hotelscombined.com

Sursa foto: maidsheadhotel.co.uk

Sursa foto: maidsheadhotel.co.uk

Sursa foto: maidsheadhotel.co.uk

4. Zum Roten Bären din Freiburg, Germania

Deschis în 1120, Zum Roten Bären ( „Ursul rosu”), este cunoscut ca unul din cele mai vechi hoteluri din Europa. Hotelul își primea oaspeții cu 300 de ani înainte ca orașul Freiburg să fie înființat. A fost martorul marii epidemii de ciumă din secolul al XIV-lea, vânătorilor de vrăjitoare, revoluțiilor și revoltelor, Războiului de 30 de ani și celor două războaie mondiale.

sursa foto: maqnify.com

sursa foto: ringhotels.de

5. The Olde Bell Coaching Inn din Berkshire, Marea Britanie

A fost deschis în 1135 pentru a oferi cazare celor care mergeau în pelerinaj la Sf. Benedict. Clopotul ce se vede deasupra hotelului era folosit de călugări atunci când anunțau venirea vizitatorilor.

Există un pasaj secret care circulă din pivnița hotelului până în sat. Pasajul secret a fost folosit de Lordul Lovelace din Hurley, care a fost un complot al „Revoluției Glorioase” în 1688, care a condus-o pe catolicul James II în exil și l-a plasat pe ginerele său William de Orange împreună cu soția sa, fiica lui James, Mary, pe tron.

sursa foto: theoldebell.co.uk

sursa foto: theoldebell.co.uk

sursa foto: theoldebell.co.uk

 

sursa foto: businessmagazin.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.