28 noiembrie 2022, 14:52

Top 5 flori preferate de români în luna martie

Florile au fost asociate cu iubirea, au purtat mesaje, au fost dăruite din suflet și pentru suflet. Românii le-au iubit, dorit, crescut și oferit, dintotdeauna. Poate și pentru că femeile din România adoră, cu adevărat, să le primească. De câmp, de grădină, de seră, la fir sau în ghiveci, este mai puțin important. Important este ce transmit ele, dar și momentul în care sunt oferite.

Dacă în timpul iernii Crăciunițele sunt vedete, iar toamna este a crizantemelor, primăvara este a florilor parfumate, colorate și gingașe.

Dar să vedem care sunt florile preferate de români, în luna martie!

Pe primul loc, cum poate era de așteptat, rămâne veșnicul, iubitul, trandafir. Indiferent de timp sau de anotimp, trandafirii sunt cel mai des oferiți. Cu siguranță, bărbații români, atunci când vor să spună ”Te iubesc!”, se gândesc, oricând, la trandafirii roșii, roz sau oranj.

2. Pe locul al doilea sunt minunatele lalele. Gingașe, feminine, elegante, lalelele sunt florile de primăvară care aduc cele mai multe zâmbete, în România, în luna martie. În special cele roșii, dar și cele albe, sau mov.

Sursa bloomeria.ro

3. Pe locul trei, narcisele. Semnificând dorința (deci purtând un mesaj asemănător cu al trandafirilor și al lalelelor), narcisele sunt oferite, în general, în combinații creative cu alte tipuri de flori, cum ar fi trandafirii, ranunculusul, minirozele sau lalelele.

Sursa pixabay.com

4. Freziile primesc o bine meritată mențiune onorifică. Prin parfumul lor delicat, dar și prin culorile lor pastelate, freziile înnoadă prietenii, consolidează legăturile și cresc încrederea, în fiecare primăvară.

Sursa www.iflori.ro

5. Crizantelemele, unele dintre cele mai grațioase flori chinezești, sunt, și pentru români, florile care aduc odihna, liniştea şi viaţa senină. De aceea, chiar dacă sunt flori de toamnă, sunt iubite și căutate și în timpul primăverii, potrivit libertatea.ro.

Sursa flowers4you.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol