CITIRE

Top 5 orașe din Europa mai puțin cunoscute. Ce bij...

Top 5 orașe din Europa mai puțin cunoscute. Ce bijuterii turistice merită exploatate

Majoritatea românilor se gândesc la vizitarea orașelor despre care au citit în cărți, la televizor și la filme. Locurile populare precum Parisul, Londra și Roma au într-adevăr punctele lor înalte și merită vizitate. Cu toate acestea, există câteva orașe foarte subevaluate care de fapt au multe de oferit.

Astfel, vă propunem ca înainte de a vă împacheta valizele și de a vă îndrepta către locații populare, luați în considerare aceste cinci locuri subevaluate, considerate adevărate bijuterii turistice.

Strasbourg, Franța

Sursa krontour.ro

La o distanță de doar două ore cu trenul de la Paris, Strasbourg este locul perfect pentru a cunoaște frumusețea regiunii Alsacia. Situat lângă granița cu Germania, Strasbourg este, de asemenea, un sit oficial al Patrimoniului Mondial UNESCO. Strasbourg este renumit pentru catedrala gotică din gresie cu ceasul său astronomic și pentru renumitul său oraș medieval care constă în principal din clădiri încadrate în cherestea neagră și albă din Renania.

Roterdam, Olanda

Sursa en.rotterdam.info

Rotterdam este al doilea oraș ca mărime din Olanda. Situat în provincia Olanda de Sud, este cel mai bine cunoscut pentru moștenirea maritimă, viața culturală și Universitatea Erasmus. Este, de asemenea, cel mai mare port din Europa, unde se găsesc casele Cube unice.

Alte aspecte importante includ piața interioară cunoscută sub numele de Markthal. Iubitorii de muzică ar trebui să viziteze acest oraș în cel de-al doilea weekend din iulie pentru a participa la Festivalul de Jazz din Marea Nordului. În septembrie, orașul găzduiește una dintre cele mai mari evenimente – Zilele Mondiale ale Porturilor.

Karlovy Vary, Republica Cehă

Sursa riscograma.ro

Dacă vă aflați în Republica Cehă, nu ratați să vedeți Karlovy Vary, sau Carlsbad, situat în Boemia de Vest care este la doar 81 de kilometri vest de celebra capitală. Un oraș spa popular, renumit pentru izvoarele sale calde, acesta deține recordul ca „cel mai vizitat oraș balnear” din țară. Acest oraș colorat și elegant este cunoscut și pentru festivalul său internațional de film și pentru clădirile Art Nouveau și Baroc.

Bruges, Belgia

Sursa aventurescu.ro

O altă bijuterie ascunsă este orașul Bruges. Situat la o distanță scurtă de Bruxelles, Bruges este capitala oficială a secției flamande a țării. Centrul său înfloritor este un site patrimoniu mondial UNESCO, fiind numit Veneția de Nord. Acesta este unul dintre cele mai bine conservate orașe istorice și medievale din lume.

Printre alte atracții turistice se numără Bazilica Sfântului Sânge, Groeningemuseum, Cinema Lumière (pentru fanii filmelor alternative) și Aquariustheater. Bruges găzduiește astfel de festivaluri de rock, precum BurgRock, Festivalul Comma Rocks și Thoprock. 

Gdansk, Polonia

Sursa www.travelwithpau.com

Polonia a devenit din ce în ce mai populară ca destinație turistică în ultimii ani.  Gdansk, al șaselea cel mai mare oraș din Polonia, este portul principal al națiunii. Atracții importante includ istoricul Maria sau Bazylika Mariacka (o biserică construită în secolul al XV-lea și cea mai mare biserică de cărămidă din lume), Piața lungă, monumentul de război Westerplatte, Casa de tortură, Fântâna lui Neptun, Corpus Christi, Grădina zoologică, Filarmonica Baltică din Polonia, Muzeul Național și Turnul de închisoare.

Sursa addtobucketlist.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.