25 aprilie 2024, 19:53

Top 7 mașini electrice cu cea mai mare autonomie

Atunci când vorbești de o “electrică” este poate primul cuvânt care îți vine în minte. Până unde ajungi? Cât de des o încarci? Ce autonomie are?

De fapt, așa-numita „anxietate legată de autonomie” este larg răspândită, deși studiile o consideră nefondată în cazul condusului zilnic cu distanțe medii scurte.

Pe lângă performanțele de condus, autonomia este un criteriu important atunci când cumperi o mașină electrică. Mobile.de a făcut un clasament al primelor 7 mașini electrice cu autonomie mare.

Popularitate

Nu este deloc surprinzător faptul că mașinile electrice cu autonomie mare sunt deosebit de populare. Iar astăzi, alegerea este mai diversificată decât era în urmă cu doar câțiva ani: de la modelul de mijloc de gamă până la sedanul de lux , mașinile electronice cu cea mai mare autonomie acoperă acum mai mult sau aproape 500 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei .

Cât de scumpe sunt mașinile electrice cu autonomie mare?

Mai multă eficiență, capacități mai mari ale bateriilor și o autonomie mai mare: Tehnologia mașinilor electrice evoluează în mod constant. Chiar și sedanurile pe o platformă cu motor cu combustie, cum ar fi BMW i4, au parcurs deja peste 590 de kilometri; Mercedes EQS 450, modelul S-Class electric, reușește să parcurgă peste 780 de kilometri.

Astfel de rezerve ajută la înlăturarea „anxietății de autonomie”.

Cu toate acestea, mașinile nu obțin autonomii mari doar cu baterii mari. Gestionarea eficientă a energiei, pompele de căldură, anvelopele cu rezistență la rulare optimizată și, mai ales, aerodinamica de top contribuie, de asemenea, la reducerea consumului mașinilor electrice . Dar bateriile mari reprezintă cea mai simplă modalitate de a crește autonomia. Dezavantaj: Bateriile sunt de departe cea mai scumpă parte a unei mașini electrice.

Care sunt mașinile electrice cu autonomie mare?

Foarte puține mașini electrice se apropie de o autonomie de peste 500 de kilometri. În tabel veți găsi o prezentare generală a acestor modele.

WLTP înseamnă Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure (Procedura de testare a vehiculelor ușoare armonizată la nivel mondial). Prețurile sunt cele de pe piața germană. Modelele luate în calcul sunt cele existente pe piață în 2022 și se referă la prețul de second hand.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol