26 ianuarie 2023, 23:48

Top cele mai proaste aeroporturi din Europa în acest moment

Până acum, în luna iulie, acestea sunt cele mai proaste aeroporturi din Europa în ceea ce privește întârzierile și anulările, scrie Timeout.

Călătoria cu avionul este riscantă în acest moment și poate oricând să îți facă viața un calvar: îngreunată de o mulțime de cozi, întârzieri mari și mii de zboruri anulate.

Vestea proastă pentru călători e că aceste lucruri sunt destul de imprevizibile. UN aeroport poate trece de la o zi decentă la o zi proastă fără nici un fel de avertisment și nu se știe în ce fel de haos poți fi prins.

Top cele mai proaste aeroporturi din Europa în acest moment

Dar să zicem că unele aeroporturi sunt mai rele decât altele, statistic vorbind. Ei bine, dacă vă plac cifrele, un nou raport al agenției de turism Hopper este aici pentru a vă ajuta să aflați care sunt aeroporturile pe care ar trebui să le evitați cu orice preț. Vara aceasta, cel puțin.

Folosind date de la Official Aviation Guide, un furnizor de date și analize pentru aeroporturi, Hopper a elaborat modul în care aeroporturile europene se comportă până acum în luna iulie, concentrându-se pe numărul de întârzieri și anulări până la 10 iulie.

Câștigătorul trofeului ”Cel mai prost aeroport” este…

Iar cel mai prost aeroport din Europa în acest moment este… Bruxelles Zaventem! Cel mai aglomerat aeroport din Belgia, Zaventem a înregistrat până acum în această lună un procent uriaș de 72% dintre zboruri întârziate și 2,5% anulate.

Bruxelles este urmat de Frankfurt International, unde 68% dintre zboruri au fost întârziate și 7,8% anulate, și de Eindhoven, în Olanda, unde 67% dintre zboruri au fost întârziate și 1,8% anulate.

Iată clasamentul complet al celor mai proaste aeroporturi europene de până acum în luna iulie, conform studiului Hopper.

Cele mai bune aeroporturi

În schimb, cel mai performant aeroport din Europa este Bergamo din Milano, care a avut doar trei la sută dintre zboruri întârziate și unu la sută anulate. La fel de fiabil este și aeroportul din Gran Canaria (cu opt la sută întârzieri și 0,3 la sută anulări) și…tadaaammm… Aeroportul Internațional Otopeni din București (zece la sută întârzieri și 1,7 la sută anulări).


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol