20 februarie 2020, 0:36

Top companii de succes care au pornit din România

România se numără printre țările cu adevărate povești de succes în domeniul tehnologiei. Sunt companii, afaceri, antreprenori care au reușit să creeze un produs și să iasă cu el pe piața internațională sau să dezvolte un domeniu nou, la care alții nu s-au gandit. Sigur, nu totul duce direct la succes, dar din România au pornit câteva idei care au prins excelent și au avut succes și în afară sau au fost preluate de alte companii mari.

În lista de mai jos regăsim câteva branduri românești și companii care s-au remarcat până în punctul în care au devenit aproape substantive comune. Sunt din diverse industrii, cum ar fi auto, tehnologie sau educație.

Bitdefender a ajuns printre cele mai populare și de încredere companii producătoare de antiviruși. Fondată în 2001, aceasta și-a făcut publică, pe 1 decembrie 2017, vestea că este evaluată la 600 milioane dolari. Fondatorul este Florin Talpeș. Deși a pornit de la software, s-a extins și în zona de hardware, iar ultimul produs, Bitdefender Box, va fi fabricat în România, la Satu Mare, potrivit playtech.ro

 

Sursa: cugetliber.ro

eMAG este cel mai mare magazin online din România și a replicat cu succes modelul Black Friday pe plan local. Compania a fost fondată în 2001 de către Radu Apostolescu, Dan Teodosescu și Bogdan Vlad. Din 2009, Asesoft Distribution a preluat 51% din companie și director general a devenit Iulian Stanciu. În prezent, produsul este controlat de grupul Naspers (74,2%) și Iulian Stanciu (25,8%), citează playtech.ro                                                                                                               Anul acesta, de Black Friday, de pe site-ul eMAG au fost comandate 1,1 milioane produse în valoare totala de 360 milioane lei, conform hotnews.ro.

Sursa: romaniatv.ro

Fondată în 2008, compania Adservio a pornit de la nevoia de digitalizare a învățământului românesc. A pornit din Iași și a ajuns, în prezent, să fie cea mai mare platformă de management școlar din România. Online, profesori, părinți și elevi își pot monitoriza mai ușor performanța și pot fi informați mai ușor. Fondatorul este Alexandru Holicov, unul dintre tinerii antreprenori ai țării. El a început proiectul când avea puțin peste 20 de ani. În școlile care folosesc programul Adversio, rata absenteismului a scăzut cu 60%, iar in unele cazuri media pe clasă a crescut cu 1 punct, conform adservio.ro

Sursa: pace.oregonstate.edu

Dacia, este probabil compania care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este o marcă prinsă de ADN-ul poporului, atât în perioada comunistă, cât și in zilele noastre, controlată de grupul Renault. Compania a fost fondată în 1966 și din 1999 este deținută de patroni francezi. A depășit acea valoare de un miliard de dolari, dar nu este nici startup modern, nici produs integral românesc. Chiar și așa, în ultimii 13 ani, de când a fost introdus modelul Logan, gama de produse a fost diversificată și marca a ajuns în numeroase țări mai sărace sau mai bogate. Zilele acestea au fost comandate deja primele flote pentru noul model Dacia Duster, citează zf.ro.

Sursa: express.co.uk


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.