20 mai 2024, 6:23

Top greșeli vestimentare care te fac să pari mai în vârstă

Specialiştii atenţionează asupra faptului că hainele ne pot influenţa atitudinea şi starea de spirit. Acoperirea zonei gâtului, imprimeurile florale şi eşarfele în culori reci sunt doar câteva din greşelile care pot adăuga câţiva ani vârstei reale, atunci când vine vorba de stilul vestimentar, conform topbuzz.com.
Oamenii de ştiinţă susţin că odată cu alegerea ţinutei, în mod subconştient adoptăm anumite caracteristici asociate acesteia. Astfel, hainele pe care le purtăm au puterea de a ne influența imaginea de sine, starea de spirit şi chiar sănătatea emoţională. Există unele haine sau accesorii care adaugă ani vârstei reale și pe care le putăm foarte des.
Pentru a evita tendințele de îmbătrânire prematură, v-am pregătit o listă cu cele mai des întâlnite greşeli în stilul vestimentar al femeilor:

Excesul de imprimeurile florale

Sursa topbuzz.com

Rochiile şi bluzele cu imprimeuri florale vă fac să arătaţi de modă veche. Alegeţi un costum în culori pastelate şi lăsaţi rochia florală pentru o petrecere retro.
Purtarea ochelarilor cu rame groase

Sursa topbuzz.com

Ramele groase ale ocheloarilor adaugă câţiva ani aspectului fizic. Evitaţi-le şi luaţi în considerare achiziţionarea unor lentile de contact.
Prea mult negru

Sursa topbuzz.com

Negrul este foarte elegant, dar încercaţi să adăugaţi şi puţină culoare ţinutei. Negrul evidenţiază culoarea pielii şi toate posibilele riduri. Hainele viu colorate dau luminozitate.
Hainele prea largi

Sursa topbuzz.com

Hainele supradimensionate vă fac să arătați mai grele și mai mari, deci purtați-le doar la sala de sport. Alegeți hainele care se potrivesc dimensiunii dvs. și evidențiați cele mai bune caracteristici.

Eșarfele

Sursa topbuzz.com

Purtarea unei eşarfe vă face să arătaţi mai în vârstă. Încercaţi să evitaţi purtarea unui astfel de accesoriu sau alegeţi un model în culori vesele.
Cardiganele

Sursa topbuzz.com

Chiar dacă îţi iubeşti cardiganul confortabil, stai departe de el. Mai ales dacă este o culoare plictisitoare. Alegeţi în schimb o jachetă sau un blazer.

Acoperirea zonei gâtului

Sursa topbuzz.com

Dacă doriţi să arătaţi mai tânără, asiguraţi-vă că nu vă ascundeţi gâtul. Alegeţi un decolteu adecvat care să vă scoată frumuseţea în evidenţă


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol