19 octombrie 2021, 6:25

Top trei a celor mai căutate obiective turistice din Brașov

Județul Brașov rămâne în top trei cele mai căutate destinații turistice, aflându-se pe podium după municipiul Bucureşti şi judeţul Constanţa. Braşovul este un oraş care știe să își valorifice istoria, cultura și patrimoniul şi merită vizitat de orice străin care pune piciorul în România, dar mai ales de românii care nu s-au convins încă de frumusețea unică pe care țara noastră o are. Iată cele mai populare obiective turistice din Brașov pe care nu trebuie să le ratezi:

Castelul Bran

Castelul Bran continuă să fie pe primul loc în preferințele turiștilor, fiind vizitat anul trecut de 835.116 turiști, spre deosebire de anul 2016, în care au fost 798.298 turiști.

sursa: youtube.com

„La numărul de plătitori de bilete se adaugă gratuităţile şi participanţii la evenimentele publice şi private. Rezultă că, la fel ca şi în anul 2016, un milion de oameni au trecut pragul Castelului Bran şi anul trecut. Peste 60% dintre vizitatorii obiectivului turistic au fost turişti străini. În ceea ce priveşte cifra de afaceri aceasta, se ridică la peste şase milioane de euro în 2017, faţă de cinci milioane în 2016” – a declarat PR managerul de la Castelul Bran, Bogdana Balmuş pentru agerpres.ro.

Cetatea Râșnov

Cel de-al doilea obiectiv turistic îndrăgit este: Cetatea Râşnov, având 418.838 de vizitatori, comparativ cu numărul de turiști din 2016, înregistrat cu 406.000 de vizitatori.

sursa: metropola.info

„Pe lângă acest număr mai vorbim de câteva mii de turişti care au intrat gratuit la o serie de evenimente culturale, dar şi la Ziua Cetăţii Râşnov şi la festivalurile care se organizează pentru copii. Reabilitarea centrului istoric al oraşului, unde organizăm evenimente culturale pe tot parcursul anului, face ca numărul turiştilor să crească an de an. Ne bucură că oraşul nostru este unul dintre cele mai vizitate din judeţ” – a precizat primarul Râşnovului, Liviu Butnariu, conform celor de la agerpres.ro.

În acest an, Cetatea Râşnov intră într-un program amplu de reabilitare cu fonduri europene ceea ce conduce la închiderea unor spaţii de vizitare şi la scăderea numărului de turişti care doresc să treacă pragul acestei cetăți.

Biserica Neagră

Pe tot parcursul anului, Piața Sfatului este o zonă extrem de vizitată, în special în perioada mai rece. În acest loc de poveste se organizează cele mai multe evenimente culturale, târguri și expoziţii.

sursa: ziare.com

„Biserica Neagră, cel mai vizitat obiectiv turistic din municipiul Braşov, a fost vizitată anul trecut de 278.442 de turişti, faţă de 257.982, o creştere cu cu 7,93% faţă de 2016. Mai mult de jumătate dintre vizitatori au fost turişti străini.” – a specificat Anca Mihaela Milea, unul dintre reprezentanţii administraţiei monumentului, potrivit sursei agerpres.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.