20 mai 2022, 0:25

Topul celor mai dorite picturi din toate timpurile. Cât costă cele mai scumpe tablouri

Lucrările artiștilor plastici renumiți precum Rembrandt sau Picasso reprezintă adevărate capodobere a căror valoare este inestimabilă. Realizate de-a lungul anilor, picturile abordează teme diverse, având la bază tehnici total diferite. Tablourile, de o valoare inestimabilă, au fost vândute la prețuri de sute de milioane de dolari. Iată care sunt cele mai scumpe tablouri vândute vreodată!

Căpițe

Sursa www.wall-street.ro

Tabloul, pictat în 1890, face parte din seria „Căpițe” a lui Monet și a atins recordul celei mai scumpe lucrări de artă impresionistă vândută vreodată la licitație. Tabloul a fost vândut după opt minute de la începerea licitației.

Suma de 110,7 milioane de dolari este de aproximativ 44 de ori mai mult față de prețul pe care vânzătorul l-a plătit pentru pictură în 1986. Această lucrare se deosebește de celelalte din serie prin paleta vibrantă de vopsea, liniile diagonale dramatice cu direcții diferite care se întâlnesc în centru și o perspectiva unică, cu doar o parte din căpița de fân care apare în prim-plan.

Trei studii ale lui Lucien Freud

Sursa www.wall-street.ro

Lucrarea „Trei studii ale lui Lucien Freud” a fost vândută pentru prețul de 142,4 milioane de dolari, la o licitație organizată la New York de Christie’s în anul 2013. Tabloul „Trei studii ale lui Lucien Freud/ Three Studies of Lucien Freud”  a fost realizat de Francis Bacon în 1969 este format din trei tablouri în care Lucien Freud apare în trei ipostaze diferite.

Visul

Sursa www.wall-street.ro

Visul este un tablou din anul 1932, realizat de Pablo Picasso, în care este înfățișată metresa Marie-Thérèse Walter. Se crede că portretul a fost pictat într-o singură după-amiază, cea a zilei de 24 ianuarie 1932. Acesta a fost vândut în martie 2013, către o persoană privată, cu suma de 155 de milioane de dolari.

Femeile din Alger

Sursa www.wall-street.ro

Lucrarea „Femeile din Alger (Version 0)”, un tablou în ulei semnat de Pablo Picasso, a fost tranzacționat la prețul de 179, 4 milioane de dolari, în 2015, în cadrul unei licitații organizate de casă Christie’s, la New York. „Femeile din Alger” este un tablou care a fost pictat într-o singură zi, pe 14 februarie 1955.

 

Nafea Faa Ipoipo/Când te vei căsători

Sursa www.wall-street.ro

În septembrie 2014 pictura „Nafea Faa Ipoipo”a fost vândută pentru 300 de milioane de dolari. Lucrarea artistului francez, Paul Gauguin, a fost pictată în anul 1892, in timpul primei vizite pe care pictorul a facut-o in Tahiti. Tabloul aduce în prim-plan două tinere, îmbrăcate în veșminte specifice culturii lor.

Salvator Mundi

Sursa www.wall-street.ro

În noiembrie 2017, s-a  vândut cea mai scumpă pictură din lume. Peste 450 de milioane de dolari este prețul care a fost plătit pentru tabloul intitulat „Salvator Mundi”, relizat de  Leonardo da Vinci. Preț de câteva secole, s-a crezut că lucrarea a fost distruă în timp ce ea s-a aflat în colecția Regelui Charles I al Angliei. Tabloul îl reprezintă pe Hristos în ipostaza de Mântuitor al lumii.

Mai multe detalii aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol