CITIRE

Topul celor mai dorite picturi din toate timpurile...

Topul celor mai dorite picturi din toate timpurile. Cât costă cele mai scumpe tablouri

Lucrările artiștilor plastici renumiți precum Rembrandt sau Picasso reprezintă adevărate capodobere a căror valoare este inestimabilă. Realizate de-a lungul anilor, picturile abordează teme diverse, având la bază tehnici total diferite. Tablourile, de o valoare inestimabilă, au fost vândute la prețuri de sute de milioane de dolari. Iată care sunt cele mai scumpe tablouri vândute vreodată!

Căpițe

Sursa www.wall-street.ro

Tabloul, pictat în 1890, face parte din seria „Căpițe” a lui Monet și a atins recordul celei mai scumpe lucrări de artă impresionistă vândută vreodată la licitație. Tabloul a fost vândut după opt minute de la începerea licitației.

Suma de 110,7 milioane de dolari este de aproximativ 44 de ori mai mult față de prețul pe care vânzătorul l-a plătit pentru pictură în 1986. Această lucrare se deosebește de celelalte din serie prin paleta vibrantă de vopsea, liniile diagonale dramatice cu direcții diferite care se întâlnesc în centru și o perspectiva unică, cu doar o parte din căpița de fân care apare în prim-plan.

Trei studii ale lui Lucien Freud

Sursa www.wall-street.ro

Lucrarea „Trei studii ale lui Lucien Freud” a fost vândută pentru prețul de 142,4 milioane de dolari, la o licitație organizată la New York de Christie’s în anul 2013. Tabloul „Trei studii ale lui Lucien Freud/ Three Studies of Lucien Freud”  a fost realizat de Francis Bacon în 1969 este format din trei tablouri în care Lucien Freud apare în trei ipostaze diferite.

Visul

Sursa www.wall-street.ro

Visul este un tablou din anul 1932, realizat de Pablo Picasso, în care este înfățișată metresa Marie-Thérèse Walter. Se crede că portretul a fost pictat într-o singură după-amiază, cea a zilei de 24 ianuarie 1932. Acesta a fost vândut în martie 2013, către o persoană privată, cu suma de 155 de milioane de dolari.

Femeile din Alger

Sursa www.wall-street.ro

Lucrarea „Femeile din Alger (Version 0)”, un tablou în ulei semnat de Pablo Picasso, a fost tranzacționat la prețul de 179, 4 milioane de dolari, în 2015, în cadrul unei licitații organizate de casă Christie’s, la New York. „Femeile din Alger” este un tablou care a fost pictat într-o singură zi, pe 14 februarie 1955.

 

Nafea Faa Ipoipo/Când te vei căsători

Sursa www.wall-street.ro

În septembrie 2014 pictura „Nafea Faa Ipoipo”a fost vândută pentru 300 de milioane de dolari. Lucrarea artistului francez, Paul Gauguin, a fost pictată în anul 1892, in timpul primei vizite pe care pictorul a facut-o in Tahiti. Tabloul aduce în prim-plan două tinere, îmbrăcate în veșminte specifice culturii lor.

Salvator Mundi

Sursa www.wall-street.ro

În noiembrie 2017, s-a  vândut cea mai scumpă pictură din lume. Peste 450 de milioane de dolari este prețul care a fost plătit pentru tabloul intitulat „Salvator Mundi”, relizat de  Leonardo da Vinci. Preț de câteva secole, s-a crezut că lucrarea a fost distruă în timp ce ea s-a aflat în colecția Regelui Charles I al Angliei. Tabloul îl reprezintă pe Hristos în ipostaza de Mântuitor al lumii.

Mai multe detalii aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.