15 aprilie 2024, 21:30

Tot ce nu știai despre Coco Chanel. Ce se ascunde în spatele unei cariere de succes

Începând cu anul 1900, Coco Chanel a fost considerată „regina modei”, numele ei a rezistând și peste ani, în prezent fiind unul dintre cele mai scumpe brand-uri de pe piață.

La începutul anului 1900, atât femeile, cât și bărbații se îmbrăcau și accesorizau cu creații semnate de ea, ulterior, folosind și cel mai vândut parfum al tuturor timpurilor, Chanel nr. 5.

Privind per ansamblu, viața faimoasei Coco Chanel pare una de vis, pe care și-ar dori-o oricine, dar câți cunosc detalii din spatele acestei imagini perfecte?

Lucrurile neștiute din viața personală a designerului, trec de limitele farmecului și dezvăluie faptul că în spatele unui business de succes stă o poveste nu prea fericită. Astfel, povestea vestitei Chanel a cunoscut atât suișuri, cât și coborâșuri, începând din copilăria sa tragică, finalizând apoi cu viața presărată cu dramă și intrigă romantică.

Înainte de a fi Coco, Chanel a întâmpinat mai multe obstacole, însă dintre toate, marcantă a fost moartea mamei sale bolnavă de tuberculoză, eveniment ce a alimentat decizia tatălui de a o duce într-un orfelinat. Acolo, regina modei a pus pentru prima dată bazele carierei sale, dezvoltând abilitate și pasiune pentru acest domeniu.

Un alt aspect necunoscut de admiratorii săi, este faptul că numele real era Gabrielle Bonheur Chanel, iar istoria „Coco” pornește de la perioada în care aceasta interpreta diferite melodii prin cluburi, sub tutela acestui pseudonim, afirmând că este o prescurtare de la „cocotte” -cuvânt francez ce se traduce prin „femeie întreținută”.

Sursa: pleasurephotoroom.wordpress.com

Un alt aspect care a plasat-o în atenția lumei din modă, este legat de pălăriile pe care le purta într-un stil unic. De fapt, Chanel, a devenit cunoscută în această industrie ca producător de pălării, ci nu ca designer de „couture”. A vizat prima afacere în 1910, la Paris, „Rue Cambon”, urmând ca 10 ani mai târziu să scoată cel mai vândut parfum „Chanel No.5” și printre altele a fost primul care a purtat numele unui designer.

Sursa: hashtaglegend.com

În altă ordine de idei, numărul n-a fost ales random, ci dacă mă raportez la faptul că a fost lansat produsul pe 5 mai (a cincea lună a anului), concluzionez prin faptul ca 5 era numărul favorit/norocos, alegere ce s-a dovedit a fi de succes în cele din urmă.

În 1925, Coco a creat unul dintre cele mai populare modele de costum, numit simplu „Chanel”. Acesta era o combinație între jacheta fără guler ș fusta confortabilă, idee inspirată din costumul bărbătesc.

Sursa: hungertv.com

Deși pe vremurile nu de mult apuse negrul era asociat cu doliu, Chanel a avut curajul de a revoluționa nuanța și de a pune-o în valoare într-o altă manieră, continunâd cu încercările riscante și în domenul bujiteriilor. Astfel, în 1920, a introdus conceptul de acesorizare prin combinația de perle mari cu pietre strălucitoare.

Sursa: 40plusstyle.com

În ceea ce privește viața amoroasă, nu sunt prea multe de spus, doar că nu a fost căsătorită niciodată, în ciuda faptului că era extrem de renumită și faimoasă. Însă de-a lungul timpului a avut mai multe relații, printre care se numără și cea cu Hugh Grosvenor, fiind cel mai bogat om din lume din acea perioadă.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol