2 decembrie 2020, 5:18

Tot ce trebuie să știi pentru a te păzi de virusul ucigaș din China. Ce face Ministerul Afacerilor Externe

În contextul în care virusul ucigaș care a pus stăpânire pe China, a ajuns și în Statele Unite ale Americii, acolo unde a fost imediat depistată contaminarea unui bărbat în vârstă de 30 de ani, Ministerul Sănătății a pus la dispoziție o serie de teste pentru depistarea coronavirusului.

Aceste proceduri vor fi puse la dispoziția cetățenilor, chiar dacă experții susțin că șansele ca acest virus să ajungă în România sunt extrem de reduse, însă nu exclud măsuri de prevenție.Testele vor fi efectuate, cel mai probabil, în cadrul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, anunță Digi24.

În momentul de față au devenit disponibile teste pentru identificarea infecției cu acest virus, dar gândiți-vă că discutăm despre un organism care abia a fost izolat. Mai durează până când vor fi disponibile teste comerciale, le numim noi. Deci există un acces limitat la teste, în momentul de față. Dar cred că în curând vom avea și în țară nostra și poate chiar la Institutul „Matei Balș”, teste care să poată depisteze acest tip de virus”, a spus președintele Societății Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, pentru Mediafax.

Testele vor duce la identificarea pacienților și a contactelor acestea, urmând ca mai apoi să fie supravegheați și tratați înainte ca infecția să se răspândească în organism. Mai mult decât atât, se vor realiza scurte teste și în cadrul aeroporturilor, la porțile unde au loc zboruri dinspre China. Aici vor fi depistați pacienții febrili care ar putea să vină din zona afectată și care ar putea transmite acest virus, cu șansa de a fi răspândit în toată țara.

Până în momentul de față, au fost depistate peste 300 de cazuri de infestare cu acest virus, în China. La scurt timp, virusul a fost răspândit în șapte țări, dar cele mai grav afectate sunt Coreea de Sud, Thailanda și Japonia.

Din acest motiv, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că noul virus din China ar putea fi răspândit la nivel mondial și a avertizat spitalele din toată lumea să fie pregătite pentru o astfel de posibilitate. 

Coronavisrusul care a dus la moartea a șase oameni de origine chineză face parte dintr-o categorie de virusuri care provoacă diverse boli, de la o banală răceală la SARS (Sindromul Respirator Sever Acut). Simptomele prezente la pacienții infestați sunt diverse. Aceștia au prezentat febră, insuficiență renală, iar în unele cazuri chiar și deces.

Atenționare MAE! Românii, sfătuiți să evite deplasarea în China

Ministerul Afacerilor Interne a lansat o atenționare de călătorie în provincia Hubei, localitatea Wuhan, din China, acolo unde există un focar de pneumonie virală cauzată de coronavirus. Autorittățile recomandă astfel românilor să evite posibilile călătorii în această zonă.

Până în acest moment, comisia națională din China a raportat 217 cazuri de pneumonie virală și șase decese, înregistrate în această regiune, provocate din cauza contaminării cu coronavirus. Pe lângă toate acestea, au mai fost identificate și alte 12 cazuri de infestare cu coronavirus și în sudul provinciei Guangdong, un caz în Shenzhen  și două cazuri în Beijing.

Potrivit autoritățile chineze, acestea au primit virusul de la persoanele care au călătorit recent în Wuhan. Totodată, acestea au mai anunțat și că extinderea coronavirusului ar putea fi amplificată până în perioada 22 ianuarie – 1 februarie 2020, întrucât acum au loc pregătirile pentru festivitatea Anului Nou Chinezesc, perioadă intensă în ceea ce privesc călătoriile interne între provinciile Republicii Populare Chineze.

Sursă Foto: stirimondene.fanatik.rostirimondene.fanatik.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.