19 septembrie 2020, 9:42

Tot mai multe ţări europene îşi sfătuiesc cetăţenii să evite Spania

Tot mai multe ţări europene îşi sfătuiesc cetăţenii să renunţe la vizitele în Spania în această vară – este o lovitură pentru turismul spaniol, dar la Madrid sunt şi voci care mulţumesc ţărilor care nu recomandă Spania pentru vacanţă.

Directorul Centrului de Alerte şi Urgenţe Sanitare motivează că e mai bine aşa, pentru că se evită importarea cazurilor COVID-19, relatează corespondenta Radio România Actualități la Madrid.

A doua destinaţie turistică mondială după Franţa, Spania speră să poată atrage suficienţi turişti, mai ales germani şi britanici, pentru a salva ce se mai poate din acest sezon estival.

Numărul cazurilor s-a triplat

Însă numărul cazurilor de COVID-19 s-a triplat în Spania în ultimele două săptămâni, mai ales în Catalonia, o importantă regiune turistică, şi în regiunea învecinată Aragon. Din cele peste 280 de focare de coronavirus monitorizate de autorităţi, cele mai grave sunt în oraşele Barcelona, Lerida şi Zaragoza, notează AFP, preluată de agerpres.ro.

După Franţa, Marea Britanie, Belgia şi Austria, Germania a lansat şi ea recomandarea marți ca cetăţenii ei să nu viziteze regiunile Catalonia, Aragon şi Navarra. Fernando Simón, directorul Centrului de Alerte şi Urgenţe Sanitare, consideră că deciziile de a nu recomanda Spania pe lista destinaţiilor turistice au şi o parte pozitivă, care înseamnă în primul rând reducerea cazurilor importate.

Măsuri drastice

Ministrul spaniol de Externe a susţinut duminică faptul că Spania rămâne o destinaţie turistică sigură, în pofida creşterii semnificative a numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus care a determinat Marea Britanie să restabilească măsura izolării la domiciliu pentru persoanele revenite de pe teritoriul spaniol.

În acest timp autorităţile regionale spaniole iau măsuri tot mai drastice pentru a preveni apariţia unor noi focare de COVID-19, precum purtarea măştii, închiderea localurilor pe timp de noapte sau limitarea deplasărilor populaţiei.

Până acum, epidemia de COVID-19 a generat pierderea a peste un milion de locuri de muncă. Astăzi, Guvernul aprobă între altele o nouă linie de credite pentru companiile afectate, în valoare de 40 de miliarde de euro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.