21 aprilie 2021, 23:40

Tot mai multe țări reduc perioada de autoizolare. Care este motivul

Numeroase țări au început să reducă perioada de autoizolare a persoanelor expuse la COVID-19.

Raționamentul din spatele deciziei este faptul că reducerea duratei de carantină ar putea contribui la gestionarea pandemiei prin încurajarea unui grad mai mare de conformare.

Astfel, potrivit specialiștilor, schimbările de acest tip ar putea avea sens în situaţiile în care inabilitatea de respectare a restricţiilor complică eforturile de contracare a creşterii din nou a infecţiilor, potrivit descopera.ro.

Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează asupra faptului că există un risc mare, fiind posibil ca lucrurile să fie scăpate de sub control în cazul unor cazuri suplimentare de infectare.

Un exemplu este Franța, care în luna septembrie a redus de la 14 la şapte zile durata de carantină a persoanelor care au intrat în contact cu un caz confirmat de COVID-19. La fel, Belgia a scurtat durata de carantină de la 14 zile la şapte zile, de la 1 octombrie, însă pe 19 octombrie, în contextul unei creşteri a infectărilor, a fixat o durată de zece zile. Totodată, în Germania, s-a anunţat că perioada de carantină poate fi redusă de la 14 zile la zece zile începând din 8 noiembrie, cu toate că va fi decizia fiecarui land dacă va aplică recomandarea.

Cu toate acestea, cea mai bună strategie nu se va putea lua până în momentul în care vor exista cunoștințe științifice despre modul exact în care se comportă virusul.

Sursă foto: forbes.com

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.