CITIRE

Toți ar trebui să știm asta! Ce alimente nu trebui...

Toți ar trebui să știm asta! Ce alimente nu trebuie ținute niciodată la frigider

Abundența de produse pe piață sau ofertele promoționale ne îndeamnă să cumpărăm mai mult decât ne este necesar. Dacă arunci mâncarea din frigider, e semn ca îți irosești resursele financiare. Chiar dacă crezi că vei economisi și că vei evita risipa prin prelungirea vieții produselor, anumite alimente n-au ce căuta la rece. Nu faceți altceva decât să le schimbați gustul, ba chiar unele pot deveni imposibil de consumat.

O regulă simplă pe care ar trebui să o aplicăm este următoarea: dacă alimentul nu este așezat în frigider în supermarket, nici acasă nu trebuie păstrat la rece. Iată o listă de 10 alimente pe care este greșit să le ținem în frigider:

Roșiile

Dacă sunt ținute la temperaturi scăzute devin moi. Ar trebui să păstrați aceste legume la temperatura camerei. Roșiile bine coapte ar trebui gătite în 3 zile.

sursa: seminte-rosii.eu

Merele

Fructele proaspăt culese pot rezista până la 2 săptămâni la temperatura camerei. Dacă merele nu vor fi consumate în acest  timp, le puteți pune la o temperatură mai rece, dar nu mai devreme de 15 zile.

Pepenii  

Păstrați pepenii întregi la o temperatură ambientală pentru a obține cea mai bună savoare. Odată tăiat, puteți conserva bucățile în frigider pentru 3-4 zile.

sursa: Avantaje.ro

Fructele cu sâmburi

Lăsați piersicile, caisele, nectarinele și prunele să stea la temperatura camerei, fără să le puneți în frigider.

Cartofii

Frigiderul este un mediu mult prea răcoros pentru cartofi. Experții recomandă stocarea acestor legume într-un loc răcoros, dar fără umiditate. Așezați într-un înveliș de hârtie vor rămâne proaspeți până la 3 săptămâni.

Usturoiul

Păstrați puternica savoare a cățeilor de usturoi așezându-i într-un recipient uscat și aerisit, dar niciodată la frigider. Odată tăiat usturoiul, folosiți-l cel mult 10 zile. Dacă nu este tăiat, usturoiul poate cu ușurință să fie ținut în jur de 2 luni în cămară.

Painea

Frigiderul usucă și întărește pâinea foarte repede. Amidonul din pâine își schimbă structura sub efectul frigului și va face ca textura acesteia să fie dură.

sursa: perderpeso.es

Ciocolata 

Când ciocolata este prea rece si apoi păstrată la o temperatură ambientală se formează condensul zahărului deasupra produsului, formând o suprafața numită ”flori de zahăr”. Păstrați ciocolata cumpărată din magazin bine ambalată,în dulap sau la o temperatură potrivită.

Mierea 

Multe persoane depozitează mierea în frigider, dar acest fapt nu face altceva decât să formeze cristale. Această substanță dulce nu necesită răcire sau congelare pentru a rămâne bună de consumat.

Castraveții

Păstrând castraveții la frigider nu li se prelungește viața, ci dimpotrivă. La contactul cu frigul, coaja se înmoaie repede,  iar castravetele iși pierde gustul. Dacă nu este început, poate fi păstrat fără probleme la temperatura ambientală, iar dacă este tăiat, partea începută se protejează cu folie de plastic.

sursa: Botanistii.ro


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.