29 mai 2024, 14:32

Toți bolnavii cronici urmează să beneficieze de scutirea la plata contribuţiei sociale pentru indemnizaţiile de concediu medical

Toate categoriile de bolnavi cronici urmează să beneficieze de scutirea la plata contribuţiei sociale pentru indemnizaţiile de concediu medical, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

„În primul rând, CASS plătim cu toţii, şi eu, şi dumneavoastră şi domnii medici şi toată lumea, oriunde în lumea asta, nu poţi să ţii sistemul de sănătate fără contribuţia de sănătate. Nu e o taxă introdusă nici de Ciolacu, de când e un stat modern în lume are introdusă o taxă în ceea ce priveşte sănătatea. Am luat o decizie în Guvern şi am exceptat această taxă, cu alte cuvinte, cel aflat în concediu medical pentru maternitate, pentru faptul că are copilul bolnav, pentru boli cronice, pentru cancer va avea un venit suplimentar cu această taxă de 10%”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Într-o conferinţă de presă la Institutul Clinic Fundeni, premierul a reluat criticile cu privire la numărul mare de concedii medicale înregistrate în ultimii ani în România.

„Dacă ne uităm pe statistici, suntem cel mai bolnav popor din lume, la asemenea dimensiuni”, a spus prim-ministrul.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol