27 septembrie 2020, 1:27

Tradiții de poveste – Bradul de Crăciun a ajuns la Casa Albă

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar la Casa Albă a sosit deja bradul. Este vorba de o specie de conifer specifică munţilor Apalaşi ce a fost adus cu o trăsură tocmai din Carolina de Nord. Donald Trump şi prima doamnă i-au dat ocol şi l-au admirat în timp ce o fanfară militară cânta „O, brad frumos”.

Copacul a fost ales de un reprezentant al Casei Albe încă din septembrie şi are aproximativ şase metri înălţime. După ce va fi împodobit, va domni în Salonul Albastru al Casei Albe.

Începând din 1966, bradul oficial de Crăciun al Casei Albe este furnizat de câştigătorii unui concurs naţional, iar tradiţia bradului de Crăciun la Casa Albă datează de mai bine de un secol. Ca orice altă sărbătoare din casa prezidenţială, şi Crăciunul intra în atribuţiile Primei Doamne. An de an s-au abordat diferite teme, combinaţii de culori şi luminiţe.

Tradiţia ca decorarea pomului de Crăciun să revină Primei Doamne a fost iniţiată în 1929, de către Lou Henry Hoover, de atunci bradul fiind organizat în Camera Albastră. În 1961, Jaqueline Kennedy a iniţiat la rându-i o altă tradiţie-  aceea a alegerii unei teme. În acel an, bradul a fost decorat cu ornamente inspirate de piesa „Spărgătorul de nuci”.

Recordul pentru cei mai mulţi brazi împodobiţi la Casa Albă a fost deţinut ani la rând de către preşedintele Eisenhower, în timpul căruia 26 de brazi au înfrumuseţat fiecare etaj al casei. Recordul a fost doborât de administraţia Clinton, în 1997 cu 36 de brăduţi care făceau parte din tematica „Atelierul lui Moş Crăciun”, dar şi de administraţia Bush cu 27 de brazi, parte a temei „Un Crăciun roşu, alb, albastru”, potrivit historia.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.