CITIRE

Tradiționalul brad de Crăciun din New York a fost ...

Tradiționalul brad de Crăciun din New York a fost aprins si anul acesta

De mai bine de 8 decenii orașul New York strălucește în pragul sărbătorilor de iarnă. Instalat la Rockefeller Center, aprinderea faimosului brad de Crăciun marchează inceperea sărbătorilor de iarnă.

Bradul adus din Pennsylvania a fost aprins după un spectacol cu muzică live, unde au fost prezenți artişti de renume precum Neil Diamond, Sarah McLachlan şi Tori Kelly. Bradul va fi aprins în fiecare seară până pe 7 ianuarie, iar în ziua de Crăciun luminiţele vor rămâne aprinse 24 de ore.

Aproximativ 8 kilometri de cablu electric au fost necesari pentru a lega cele 50.000 de lumini LED care împodobeşte bradul vechi de 90 de ani. Acesta are o înălţime de aproape 29 de metri și este instalat într-unul din locurile cele mai emblematice ale oraşului, scrie Agerpres. În fiecare an din 2004 este instalată în vârful bradului o stea luminoasă cu un diametru de 3 metri realizată de firma Swarovski din 25.000 de cristale.

Luminile au fost aprinse de actorii Alec Baldwin şi Kate McKinnon, care au acaparat atenţia în ultimul timp prin spectacolele din programul Saturday Nigth Live, el reprezentându-l pe republicanul Donald Trump iar ea pe democrata Hillary Clinton.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.