3 octombrie 2023, 7:49

Tradiționalul Concert de Crăciun al lui Ștefan Bănică, ediție de pandemie

Și anul acesta Tradiționalul Concert de Crăciun al lui Ștefan Bănică va avea loc. Numai că nu la Sala Palatului, așa cum eram, la un moment dat, obișnuiți. La televizor.

Chiar și în aceste vremuri complicate, Ștefan Banică continuă tradiția Concertului de Crăciun. Anul acesta va fi un concert live, realizat in exclusivitate pentru televiziune, în premiera într-un platou tv.

Ștefan Bănică continuă tradiția unică și va aduce atmosfera magică a Crăciunului în casele românilor pentru al 20-lea an consecutiv. O performanță unică a unui artist român.

Un spectacol cu multă emoție, energie, bucurie, magie! Și cu invitați speciali unul și unul: Lidia Buble, Liviu Teodorescu, Elwira și Mihai Petre, Simona Gherghe.

Concertul Extraordinar de Crăciun Ștefan Bănică se va difuza chiar de Crăciun la Antena 1: pe 25 decembrie, ora 23:45.

„Anul acesta am sperat până în ultima clipă că vom putea organiza tradiționalul concert de Crăciun la Sala Palatului”

„Știu că publicul aștepta de mai multă vreme un semn de la mine referitor la concertul de Crăciun din acest an. Am primit foarte multe mesaje de la cei care doreau să vină la concertul de Crăciun, atât din țară, cât și din afară țării. Anii trecuți, mulți dintre cei care nu locuiau în București își programau chiar și concediile în așa fel încât să ajungă la concertele mele de la Sala Palatului. Și era extrem de măgulitor, dar, în același timp, era și o responsabililitate față de publicul meu și față de această producție uriașă, care este concertul de Crăciun. Anul acesta am sperat până în ultima clipă că vom putea organiza tradiționalul concert de Crăciun la Sala Palatului. Însă, după cum bine știți, au existat și există în continuare restricții referitoare la organizarea concertelor în sălile de spectacol și o nesiguranță pe care o resimțim cu toții, pe toate planurile.”

„Un grad de ocupare a sălii de 30%, chiar și de 50%, cum s-a hotărât acum câteva zile, ar fi creat mâhnire și frustrare, atât pentru cei care doreau să vină la spectacol, cât și pentru mine. Pentru că show-ul de Crăciun înseamnă acea energie fantastică care se naște acolo, bucuria de a fi toți împreună, nu doar o parte, când trăim la unison emoția și magia acestui concert. Cei care vin la concertele mele de Crăciun, așa cum am zis de atâtea ori, sunt a două mea familie, cu care sărbătoresc Crăciunul. Și atunci cum m-aș fi simțit să le fi spus unora “nu veniți, că nu e voie”? E că și cum le-aș fi spus unora dintre membrii familiei:“voi nu veniți la masă de Crăciun, că nu va pot primi pe toți în casă!”

„Am recurs la solutia înregistrarii, de aceasta dată a unui concert live, în premieră, într-un platou de televiziune”

„Ăsta a fost sentimentul pe care l-am avut când am fost pus în situația de a alege cum să facem concertul anul ăsta. Am înțeles și nu comentez regulile, ci e doar o constatare pe care am considerat necesar s-o fac. În concluzie, concertul de Crăciun nu ar fi fost posibil la Sala Palatului anul acesta în condițiile în care am fost obișnuiți până în 2019. Și atunci am decis, din respect pentru tot ce-am realizat în acești ani, pentru publicul meu și pentru muncă enormă care se află în spatele organizării unui astfel de eveniment, să nu facem acest spectacol la Sala Palatului cu jumătăți de măsură. În paralel, lunile astea m-am gândit la mai multe soluții că să ducem mai departe tradiția concertului de Crăciun și, așa cum am făcut și anul trecut, am recurs la soluția înregistrării, de această dată a unui concert live, în premieră, într-un platou de televiziune, cu un public extrem de restrâns.”

„Acesta va fi cadoul pe care îl facem în noaptea de Crăciun tuturor celor care iubesc concertele noastre. Și astfel menținem tradiția concertelor de Crăciun, care au intrat în casele voastre prin intermediul televiziunii în fiecare an, timp de 20 de ani neintrerupti, chiar dacă îl ultimii doi ani, din cauza situației prin care trecem, nu am mai concertat la Sala Palatului. Așadar, ne puteți urmări pe dată de 25 decembrie, de la ora 23:45, la Antena 1. Și sper că anul viitor să ne putem întâlni din nou față în față, într-un număr cât mai mare, la Sala Palatului.” – a declarat Ștefan Bănică.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol