20 mai 2024, 6:58

Tragedie în Irak. Cel puțin 52 de morți într-un incendiu izbucnit într-un spital VIDEO

Cel puţin 52 de pacienţi şi-au pierdut viaţa luni într-un incendiu care a devastat unitatea COVID-19 a unui spital din Nassiriya, în sudul Irakului, au anunțat autorităţile. Tragedia se petrece la două luni şi jumătate după una similară care s-a soldat cu peste 80 de morţi într-un spital din Bagdad.

Bilanţul provizoriu s-a stabilit la 52 de morţi şi 22 de răniţi, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al autorităţilor sanitare locale, adăugând că unitatea COVID-19 din spitalul Al-Hussein devastată de flăcări avea 70 de paturi, scrie agerpres.ro.

Premierul irakian Mustafa al-Kazimi a convocat de urgenţă în cursul nopţii miniştri şi responsabili de securitate pentru „a examina cauzele şi consecinţele incendiului”, a indicat cabinetul său, adăugând pe Twitter că directorul spitalului şi şeful apărării civile din provincia Dhi Qar, de care depinde oraşul Nassiriya, au fost interogaţi de poliţie.

În plus, în provincia Dhi Qar a fost declarată starea de urgenţă.

Înregistrări video postate pe reţelele de socializare au arătat scene de haos şi valuri uriaşe de fum negru care ieşeau din clădire.

Potrivit unei surse din cadrul departamentului sanitar al provinciei, incendiul a fost cauzat de explozia unor tuburi de oxigen. Acest scenariu este o repetare identică a tragediei care a avut loc în aprilie într-un spital din Bagdad, soldată cu peste 80 de morţi.

În Nassiryia, sute de oameni s-au adunat la locul tragediei pentru a ajuta pompierii şi echipele de salvare, a transmis un corespondent al agenţiei France Presse.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol