28 mai 2022, 0:19

Transfăgărășanul, pe podiumul unui clasament realizat de CNN

În topul celor mai frumoase şi mai palpitante şosele ale lumii realizat de CNN se află unul dintre drumurile românești. Transfăgărăşanul, cu ale sale serpentine ameţitoare printre munţi, este descris ca o minune a ingineriei.

Considerată poarta de acces către unele dintre cele mai spectaculoase privelişti de pe mapamond, șoseaua din Făgăraş ocupă locul doi în clasament, înaintea unor drumuri din Norvegia, Argentina şi China, potrivit CNN.

„Drumul către cer” – aşa cum este numit Transfăgărăşanul în topul CNN – se clasează pe locul doi în topul celor mai frumoase şi mai captivante șosele din lume. Cu panorame pe care puţini au şansa să le vadă vreodată, şoseaua de 150 de kilometri şerpuieşte prin Făgăraş, până la peste 2000 de metri altitudine.

Sursa foto starholiday.ro

Sursa foto starholiday.ro

Transfăgărăşanul a concurat cu şosele din toată lumea, pe cât de spectaculoase, pe atât de periculoase. În topul realizat de americani, s-au clasat drumuri precum Scara trolilor din Norvegia, un drum foarte abrupt, cu serpentine ameţitoare. Alături de aceasta, Drumul Morţii din Bolivia care face, anual, 300 de victime a fost o altă alegere. În clasament, Minunea din Carpaţi a fost depăşită de Passo dello Stelvio, cea mai înaltă şosea din Alpii italieni, cu 50 de serpentine.

FOTO cover wall-street.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol