15 aprilie 2024, 3:36

Transplant în premieră mondială. Un bărbat a primit o inimă de porc

Un nou succes în medicină.

Pentru prima oară în istorie, o inimă de porc a fost transplantată cu succes în corpul unui om.

Operație de excepție a chirurgilor americani a durat nouă ore și a avut loc în urmă cu câteva zile în Baltimore. Medicii au anunțat acum că este o reușită.

Un pacient de 57 de ani cu grave probleme cardiace a primit o inimă modificată genetic. David Bennett, căruia i-a fost transplantată inima de porc, a fost declarat neeligibil pentru un transplant uman.

Aveam de ales fie moartea, fie acest transplant. Vreau să trăiesc. Ştiu că este destul de riscant, dar era ultima mea opţiune„, a spus bărbatul cu o zi înaintea operaţiei.

Potrivit echipei care îl supraveghează, el se simte foarte bine și respiră fără ajutorul aparatelor.

Abia aştept să mă pot da jos din pat odată ce voi fi din nou bine„, a continuat Bennett, care a petrecut ultimele luni ţintuit la pat şi conectat la un aparat care l-a ţinut în viaţă.

Porcul din care provine inima a fost modificat genetic pentru a nu mai produce un tip de zahăr care este prezent în mod normal în toate celulele porcilor şi care provoacă respingerea imediată a organului de către corpul uman, scrie ziare.com.

Această modificare genetică a fost efectuată de compania Revivicor, care a furnizat şi un rinichi de porc pe care chirurgii l-au conectat cu succes la vasele de sânge ale unui pacient aflat în moarte cerebrală în luna octombrie, la New York.

 

sursa foto: medicalexpress.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol