20 mai 2024, 0:21

Transportul public este paralizat în mai multe regiuni din Germania, din cauza grevelor de avertisment

În Germania, transportul public este paralizat în mai multe regiuni, din cauza grevelor de avertisment organizate de puternicul sindicat Verdi.

Şoferii de autobuze, vatmanii, dar şi personalul de securitate de pe aeroportul din Hamburg şi-au oprit activitatea, în încercarea de a obţine salarii mai bune.

Autobuzele şi tramvaiele vor rămâne în depouri pe parcursul întregii zile, în mai bine de 80 de oraşe şi 40 de municipalităţi din Germania.

Grevele de avertisment organizate de sindicatul Verdi afectează, cu excepţia Bavariei, toate landurile federale.

Protestul survine pe fondul negocierilor salariale între companiile de transport public şi sindicatul Verdi.

Acesta solicită, între altele, reducerea programului de lucru, cu plata integrală a salariului, perioade de odihnă mai lungi între schimburi ori mai multe zile de concediu.

În landul Brandenburg, Verdi cere majorarea salariilor cu 20%, dar nu mai puţin de 650 euro în plus pe lună pentru angajaţi.

În grevă, cu solicitări similare, a intrat şi personalul responsabil cu serviciile de securitate pe aeroportul din Hamburg.

Cum în sarcina acestora intră asigurarea echipamentului tehnic, ghidarea aeronavelor, manipularea bagajelor ori curăţarea avioanelor, aeroportul a anulat numeroase curse.

Efectele se resimt şi în zona transporturilor de mărfuri din aeroport, unde încărcăturile aşteaptă să fie verificate şi aprobate.

Mii de zboruri au fost anulate şi ieri pe 11 aeroporturi germane, din cauza grevelor de avertisment.

Sursa foto: Robert Michael/dpa


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol