CITIRE

Transpunere ingenioasă a teatrului tradițional. Ce...

Transpunere ingenioasă a teatrului tradițional. Ce idee a avut un producător englez

O producătoare de teatru din Londra a avut o idee inedită, care schimbă imaginea pieselor de teatru tradiționale. Aceasta a reușit să transpună certurile conjugale din dormitorul unui cuplu de englzi într-o manieră nouă, așa încât spectacolul a devenit o piesă de teatru „must-see” în Londra. Personajele principale locuiesc la etajul 39 al celebrului Turn Shard și au descoperit împreună o metodă nouă și ingenioasă de a face teatru, care a devenit foarte căutată și apreciată de critici. 

Cuplul a primit în apartamentul, devenit sală de specacole, persoane care doresc să abibă parte de un spectacol de teatru privat, ferit de ochii lumii și cât se poate de intim. Cu toate acestea, costurile unei astfel de activități nu sunt foarte reduse, fapt ce face ca piesele acestora să fie destinate unui public foarte nișat, motiv pentru care a devenit foarte popular în rândul consumatorilor de teatru. Bugetul unei astfel de piese  se ridică până la 10.000 de lire, iar suita Shangri-La a oferit pentru această sumă un spectacol memorabil într-un apartament mobilat în stilul anilor 1930, pornind de la o serie de benzi desenate.

Producătorul Lucy Eaton, în vârsta de 30 de ani, a spus ca a avut ideea de a oferi spectacole private exclusiviste, după ce a pus în scenă o piesă de teatru în casa unor patroni extrem de bogați. „A fost o experiență incredibilă, iar oaspetele a spus că ceea ce a vândut, a fost intimitatea și simplitatea de care am dat dovadă„, a spus ea. „Ne-am gândit: Aceasta ar putea fi o idee absolut minunată, aducerea teatrului la tine acasă”, a mai adăugat aceasta, potrivit Theguardian.com.

Astfel Eaton și partenerii săi au format compania de producție „Revels in Hand” și au pus în scenă piesa „Visul unei Nopți de Vară” într-o grădină cu pereți din Chelsea, vestul Londrei. Aceștia au transformat un câmp de polo privat într-o cameră de zi și au zburat în New York să pună în scenă piesa pe proprietatea unui bogat susținător din Hamptons.

Acesta este teatrul în forma sa cea mai pură. Invitația actorilor la domiciliu sau la o adunare privată a fost un obicei des întâlnit în vremurile shakespeare și este ambiția noastră să reînviam această formă definitivă de divertisment, atât de iubită de aristocrație și de regalitate „, a spus Eaton, pentru Theguardian.com.

Cu toate acestea, o asemenea experiență nu este destul de ieftină. Prețul mediul al producției este de 5.000 de lire, iar piesele complexe pot costa și mai mult. „Este scump„, a spus Eaton. „Este o experiență luxoasă de lux pentru lorzii, șeicii și directorii executivi”, a spus ea. Compania ei a creat producții pentru toate cele trei categorii, însă ea a fost împiedicată să împartă detaliile pieselor, din cauza acordurilor de confidențialitate semnate.

Articolul integral poate fi citi aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.