21 iunie 2024, 5:21

Tratamentul cancerului mamar, decontat de CNAS și în cadrul sistemului privat de sănătate

De la începutul lunii septembrie, pacientele care suferă de cancer mamar se pot trata gratuit atât la stat cât și în cadrul sistemului privat de sănătate. Astfel, una dintre secțiile medicale private specializate în prevenția, diagnosticul și tratamentul patologiei mamare, din cadrul unui renumit spital privat din Capitală, poate realiza tratamente de chimioterapie decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Pașii de urmat în efectuarea tratamentului în secțiile specializate din cadrul spitalelor private sunt identici cu cei făcuți în cadrul sistemului de stat. Tratamentele și consultările se vor realiza în baza biletului de trimitere din partea medicului specialist și a cardului de sănătate, menționează CSID.ro.

Schema de tratament va fi stabilită de către medicul specialist, iar tratamentul va fi individualizat de la caz la caz, ținându-se cont și de caracteristicile histopatologice şi imunohistochimice ale tumorii, stadiul clinic şi patologiile asociate.

„Chimioterapia este o componentă de bază a terapiei cancerului de sân, prin rolul său de a distruge celulele canceroase şi a preveni răspândirea acestora în organism. De acum, odată cu completarea gamei de servicii cu tratamentele de chimioterapie, putem asigura, în cadrul Institutului, soluţia terapeutică integrată a cancerului mamar, atât chirurgicală, cât şi oncologică. Avantajul deciziei terapeutice în cadrul Comisiei Oncologice şi supravegherea pacientelor într-o singură locaţie asigură atât confortul pacientelor cât şi timpul minim necesar alocat până la stabilirea unui diagnostic şi iniţierea acestuia”, a declarat Dr. Cristian Viişoreanu, fondatorul Institutul Sânului, potrivit CSID.ro.

Sursă Foto: plusmedical.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol