25 aprilie 2024, 13:43

Trei rețete cu aloe Vera

Aloe Vera este o plantă suculentă de interior, recunoscută pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Poate fi utilizată atât extern, în special pentru îngrijirea pielii și a părului, cât și intern, ca supliment alimentar.

Iată mai jos care sunt proprietățile acestei plante, precum și trei rețete cu aloe vera care îți vor îmbunătăți starea de sănătate la nivel general.

Care sunt beneficiile aloe vera

 Aloe produce două substanțe foarte diferite în ceea ce privește aspectul și proprietățile terapeutice:

  • Latexul, care este o sevă de culoare galbenă, cu gust amar. Acesta este situat sub pielița exterioară a frunzelor și conține molecule cu efecte laxative puternice. De asemenea, latexul poate fi iritant pentru piele și membranele mucoase.
  • Gelul, care este mucilagiul limpede ce se găsește în inima frunzelor mari. Gel aloe vera are proprietăți emoliente puternice și este folosit pe scară largă în industria produselor cosmetice și dermatologice. De asemenea, poate fi folosit ca supliment alimentar, sub formă de capsule sau suc.

Printre numeroasele beneficii ale plantelor de aloe vera se numără:

  • ameliorarea constipației ocazionale
  • gestionarea colitei ulcerative și a unor simptome colon iritabil
  • accelerarea procesului de vindecare a arsurilor
  • suport în tratarea leziunilor, infecțiilor și inflamațiilor pielii, de exemplu, psoriazis, lichen plan etc.

Trei rețete cu aloe vera

Aloe vera, sub formă de suc sau gel administrat intern, are multe beneficii pentru sănătate. Oferă energie organismului, susține funcționarea sistemului imunitar și poate fi util în gestionarea stresului. Enzimele conținute de aloe vera pot ameliora procesul de digestie, ajutând organismul să descompună mai bine grăsimile și zaharurile consumate. De asemenea, prin acțiunea sa emolienta, poate fi util contra arsurilor stomacale și în refluxul gastroesofagian, de exemplu. Pe de altă parte, are proprietăți antibacteriene și antifungice, ceea ce o face utilă contra ciupercilor și bacteriilor. Nu în ultimul rând, conține vitaminele A, B, C, D și E, dar și minerale precum calciul, cuprul, fierul, fosforul și zincul, fiind utilă în sezonul rece, de exemplu, când organismul este mai vulnerabil la agenți patogeni.

Iată mai jos trei rețete cu aloe vera care te pot ajuta să îți îmbunătățești starea de sănătate.

Suc de aloe vera cu lămâie

Într-un blender, pune două linguri de gel de aloe vera, 250 ml apă, sucul unei jumătăți de lămâie și o linguriță de miere (opțional). Amestecă totul până obții o băutură omogenă. Sucul de aloe vera cu lămâie poate fi îmbunătățit cu sucuri de fructe și legume, precum mere, castraveți și morcov.

Această băutură poate fi folosită ca adjuvant în tulburările digestive. Se recomandă să nu se depășească o cantitate de două pahare de suc de aloe vera consumat zilnic.

Smoothie cu aloe vera, verdețuri și căpșuni

Pentru acest smoothie sănătos, ai nevoie de 2 linguri de gel de aloe vera, o cană de suc de mere organic, două căni de verdeață tocată la alegere (pătrunjel, varză, spanac sau kale), două căni de căpșuni congelate sau proaspete. Pune ingredientele în vasul unui blender și amestecă timp de două minute sau până se omogenizează.

Această băutură poate ajuta la stimularea funcționării tractului digestiv, la reducerea glicemiei și la susținerea sistemului imunitar.

Budincă de chia cu aloe vera

Pentru această budincă ai nevoie de două căni de suc de aloe vera, 4 kiwi și ⅓ cană de semințe de chia. Într-un bol, amestecă sucul de aloe vera și semințele de chia și lasă-le deoparte timp de aproximativ 15 minute. Pune kiwi tăiat cubulețe într-un recipient cu capac, acoperă cu semințele de chia hidratate în sucul de aloe verde și dă la rece timp de două-trei ore sau peste noapte.

Această budincă poate fi servită la micul dejun sau ca gustare și este o sursă foarte bogată de vitamine și antioxidanți.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol