6 august 2022, 15:14

Trei români au murit în urma unui accident de autocar din Bulgaria. Răniții grav au fost aduși cu patru elicoptere SMURD la București

Trei români și un cetățean străin au murit în Bulgaria în urma unui accident de autocar care a avut loc azi-noapte în Bulgaria, pe lângă Velico Tarnovo. În autocar erau 26 de pasageri, majoritatea români.

Accidentul s-a petrecut sâmbătă dimineață în jurul orei 01:30. În autocarul înmatriculat în România se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români.

Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte ( Regiunea Veliko Tarnovo). Autocarul a lovit o mașină parcată pe marginea drumului, după care s-a izbit de copaci. Potrivit presei bulgare, pasagerii din mașina parcată tocmai iesiseră din aceasta, astfel că au supraviețuit.

„Potrivit informaţiilor obţinute de reprezentanţii ambasadei până în prezent, în urma acestui accident patru persoane, între care trei cetăţeni români, au decedat şi nouă au fost rănite. Persoanele rănite au fost transportate la o unitate medicalã din zonă”, a precizat MAE.

Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, cinci pacienți români internați la spitalele din Bulgaria vor fi transferați în România. Unul dintre răniți a fost operat, a precizat Raed Arafat.

„În urma evaluării medicale realizate de către echipa medicală din România la unitatea spitalicească din Bulgaria s-a decis transferul a 5 pacienți români la Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora. Transferul pacienților români se va realiza cu elicoptere SMURD.”, a precizat ulterior DSU.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol