25 iunie 2022, 14:02

Trei spectacole noi la Teatrul În Culise. Printre ele – „Colecționarul”, după romanul lui John Fowles

Teatrul În Culise inaugurează spațiul din Alecu Russo nr. 12 cu trei spectacole noi. Printre ele – „Colecționarul”, după romanul lui John Fowles.

Începând cu luna iunie, Teatrul În Culise își va relua activitatea și inaugurează noul spațiu din str. Alecu Russo nr. 12 printr-o stagiune completă ce cuprinde atât producții mai vechi, deja consacrate (Clinica sinucigașilor, Anti Love Story, The Blue Room), dar și spectacole noi.

Premiere

Trei dintre acestea au fost pregătite în perioada de pandemie și jucate în premieră cu ocazia redeschiderii:

  • 4, 5 și 26 iunie ora 20:00 Monoloagele Vaginului de Eve Ensler
  • 12 iunie ora 20:00 Fază lungă de Catherine Aigner
  • 19 iunie ora 20:00 Colecționarul după romanul lui John Fowles

Cu o trupă de treizeci de actori tineri și studenți la facultățile de profil și o nouă stagiune, Teatrul În Culise își continuă misiunea de a promova un teatru sincer, intim, dispus să provoace și să recâștige publicul îndepărtat de cultură prin spectacole actuale, îndrăznețe, menite să intrige, dar și să distreze spectatorii.

Spațiu cultural multifuncțional

Clădirea din Alecu Russo 12 a fost transformată într-un spațiu cultural multifuncțional în care Teatrul În Culise își desfășoară activitatea alături de studioul de producție video și foto Itshowtime Studio și de școala de actorie TeenMedia Academy, care organizează cursuri și workshop-uri de dezvoltare personală prin actorie.

”Chiar dacă este vară și soare, noi trebuie să ne continuăm activitatea ca să putem să rezistăm și să fim aici și în toamnă. Așa că invităm toți iubitorii de teatru să ne susțină, iar în weekend-urile în care rămân în București să vină la teatru și să-l iubească cu un bilet. Independenții au mare nevoie de oameni”.

„Ne-am mutat în acest spațiu de pe Alecu Russo 12 în februarie 2020 și de atunci am făcut eforturi supraomenești să îl păstrăm și de-abia acum, la mai bine de un an distanță, reușim să îl inaugurăm. În ciuda tuturor greutăților, se pare că din ceva urât se naște întotdeauna ceva minunat: dovadă stă echipa artistică #inculise care a lucrat foarte mult deși am fost închiși pentru a lansa această stagiune care îmbină titlurile deja cunoscute de public, unele readaptate, cu prospețimea și surpriza spectacolelor noi. E minunat că putem să jucăm din nou cu public!”, povestește directoarea teatrului, Cristian Bajora.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol