15 iulie 2024, 23:36

Trei zile nelucrătoare în plus în 2024

Bugetarii vor avea trei zile libere în plus față de angajații din privat anul viitor, respectiv zilele de 2 mai, 16 august și 27 decembrie 2024, în condițiile în care acestea se află între zile de sărbătoare legală, în care nu se lucrează, și weekenduri, potrivit unui proiect de Hotărâre aflat joi pe masa Guvernului.

Scopul declarat este asigurarea eficientă a duratei de muncă și crearea de timp liber pentru recuperarea capacității de muncă pentru bugetari.

”Pe lângă cele care sunt legal zile libere, s-a mai decis ca zilele de joi – 2 mai, vineri – 16 august și vineri – 27 decembrie 2024 să fie zile libere pentru personalul instituțiilor și autorităților publice.

Aceste zile vor fi recuperate prin prelungirea programului de lucru în alte zile din preajma acestor date anunțate mai devreme.

Se poate face astfel o punte pentru trei minivacanțe, care cred că îi vor bucura pe mulți în anul care vine”, a declarat joi Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Practic, bugetarii vor avea 3 zile libere în plus față de restul angajaților din economie, care vor avea 17 zile libere în 2024.

Vor fi create practic trei minivacanțe de câte 4, 5 și 6 zile.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol