8 decembrie 2023, 4:43

Trend bizar pe TikTok: Apa de la paste ca alternativă la balsamul pentru păr

Apa rezultată în urma fierberii pastelor, ca alternativă la balsamul pentru îngrijirea părului, noul trend pe TikTok. Cu ajutorul acestei îngrijiri capilare inventive, vă puteți aștepta la un păr mai puternic, care oferă o strălucire naturală.

Acest “hack-balsam” curios oferă părului mai mult volum, strălucire și conține, de asemenea, minerale hrănitoare. De aceea, ar trebui să vă gândiți de două ori înainte de a arunca apa pentru paste data viitoare.

Apa de gătit a mâncării italiene poate fi reciclată pentru îngrijirea frumuseții, scrie Heute.

Sună ca o glumă faptul că vă puteți trata părul cu apă de paste, dar există câteva motive pentru care ar trebui să le luați în considerare acest beauty-hack. Cele mai multe produse de îngrijire a părului conțin ingrediente care pot deteriora părul și scalpul. Balsamurile și produsele artificiale sunt exact genul de aditivi chimici de care ar trebui să stați departe.

Cu o rutină naturală de îngrijire a părului, echilibrul de hidratare se va îmbunătăți mult mai mult și puteți spune încet-încet adio firelor fragile. Pe TikTok, cunoscuta rețea de socializare, sunt deja o mulțime de clipuri despre acest ”tratament”.

La prepararea mesei, pastele eliberează mult amidon, care se adună în apă. Mineralele sănătoase, sărurile și proteinele din amidon sunt apoi conținute și ele în apa de gătit și, în consecință, puteți folosi lichidul pentru noul dumneavoastră tratament pentru păr.

Nu aruncați apa de la paste

Gătiți pastele așa cum v-ați obișnuit. Dacă vă place să folosiți sare, nu săriți peste acest pas. O linguriță la un litru de apă este suficientă pentru a da mai mult volum părului. Lichidul sărat ar trebui apoi să fie colectat într-un bol, în loc să se ducă în scurgere.

Spălați-vă părul ca de obicei cu șampon și abia apoi ajungeți la apa călduță pentru paste. Pentru a vă asigura că părul absoarbe suficient de bine apa, scufundați părul direct în bol. Restul de apă pentru paste poate fi turnat pe păr.

Lăsați apa să acționeze câteva minute, masându-vă scalpul pe parcurs. Apoi clătiți bine părul cu apă. Asigurați-vă că nu există niciun reziduu în părul dumneavoastră. Cu o tehnică de înfrumusețare atât de simplă și de eficientă, nu va mai fi nevoie să aruncați apa pentru paste.

Sursa foto: pixabay.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol