12 iunie 2022, 12:50

Glasul roților de tren: Renfe introduce trenuri Paris-Londra prin Tunelul Canalului Mânecii; Eurostar va fi mai frecvent de Crăciun

Operatorul național spaniol Renfe dorește să opereze trenuri de mare viteză între Paris și Londra folosind Tunelul Canalului Mânecii și High Speed ​​1. Există căi disponibile pe ruta de mare viteză pentru a opera trenuri suplimentare. Cifrele dinainte de pandemie au arătat că piața rutei Paris – Londra avea nouă milioane de pasageri anual, șapte milioane cu Eurostar.

Operatorul plănuiește să folosească trenurile proprii, pentru care primul pas ar fi certificarea trenurilor. Planul de afaceri prevede utilizarea a minimum șapte garnituri. Nu au fost dezvăluite detalii despre ce trenuri vor fi folosite.

Eurostar va introduce nouă trenuri dus-întors între Londra și Paris în fiecare zi lucrătoare, de la 12 decembrie 2021 până la 8 ianuarie 2022, împreună cu cinci servicii dus-întors între Londra și Bruxelles și două între Londra și Amsterdam, ca parte a programului său de Crăciun.

Compania a crescut de patru ori numărul rezervărilor în septembrie 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, după relaxarea restricțiilor de călătorie. Pentru a satisface cererea, a operat 15 servicii pe 22 octombrie, cea mai aglomerată zi de la începutul pandemiei, din cauza vacanței din Marea Britanie.

În prezent, circulă cinci trenuri pe zi între Londra și Paris, o creștere față de cele două care au funcționat pe tot parcursul verii.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol