1 decembrie 2021, 20:40

Triatlonul H3RO 2021 de la Mamaia: campionii naționali și câștigătorii competiției

Cei mai buni triatloniști din România au participat la H3RO 2021, triatlonul internațional de la Mamaia, pentru a ne oferi un spectacol sportiv de excepție. Competiția a înglobat două campionate naționale, distanța standard și distanța medie, dar și curse dedicate probelor de sprint și supersprint.

Clasamentele la finalul competiției au arătat astfel:

La Campionatul Național distanță Medie proba masculină, au ocupat primele trei locuri: Mihai Vigariu, Beres Hunor și George Iulian Murar, iar la feminin s-au impus Adel Koter, Beatrice Ologeanu și Reka Balint.

La Campionatul Național distanță Standard, băieții au dus o lupta aprigă. Locul întâi la proba masculină a fost ocupat de către Felix Duchampt, sportivul care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Tokio. El a fost urmat de Nicolae Șeitan și de Erik Rogoz. La proba feminină, Antoanela Mănac a ocupat primul loc. Pozițiile doi și trei din clasament au fost adjudecate de către junioarele Delia Dudău și Alice Perjoiu.

Clasamententul Open la proba Medie a fost următorul:

Masculin – Mihai Vigariu (I), Hunor Beres (ÎI), Murar George Iulian (III), Ene Răzvan (IV), Dudu Andrei Dan (V).

Feminin – Koter Adel (I), Ologeanu Beatrice (ÎI), Balint Reka (III), Darabant Husanu Noelle Priscilla (IV), Tuzson Agnes (V).

Clasamentul Open la proba Standard:

Masculin – Felix Duchamp (I), Șeitan Nicolae (ÎI), Rogoz Erik (III), Remzing Vlad (IV), Ion Alex (V).

Feminin – Mănac Antoanela (I), Dudău Delia (ÎI), Perjoiu Alice (III), Popescu Maria Mirela (IV), Balog Henrietta (V).

Competiția de triatlon Sprint i-a avut câștigători la masculin pe Babanschi Daniel, primul clasat, Catană Vlad Gheorghe – locul doi și Petrașcu Matei, ocupantul locului al treilea. La proba feminină, Besennyei Anna Maria a învins detașat. Locul doi a fost ocupat de Damian Casia și locul trei de Andreea Denisa Cralea.

În cursa probei de Supersprint, au ocupat primele trei poziții la băieți Grigoriu Lucas, Safca Mihai-Daniel și Mihu Victor Cristian, iar la fete s-au impus în clasament Rusu Eremia Bianca-Ioana pe prima poziție, urmată de Eross Hanna și Rasadean Maia Alexandra.

O noutate a acestei competiții a fost participarea a cinci ștafete de paratriatlon care au luat startul la H3RO 2021, sprijinite de centrul educativ sportiv și întreprinderea socială 2BE. Această inițiativă a reprezentat o premieră pentru competițiile de triatlon din România. Ideea de a face accesibil sportul pentru persoanele cu deficiențe de vedere, dar și încurajările și susținerea pe care acești sportivi le-au primit din partea tuturor participanților, ne aduc și mai multă încredere în alegerea de a susține că sportul este pentru toți.

Premiile în bani la această ediție au fost de 42 200 de lei.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.