CITIRE

Tribut pentru Laura Stoica – Povestea unui &...

Tribut pentru Laura Stoica – Povestea unui „actor grăbit”

Astăzi Laura Stoica ar fi împlinir frumoasa vârstă de 51 de ani, însă din nefericire, a devenit „actorul grăbit” al propriului destin. Mult iubita voce a României avea să plece în lumea celor drepți, alături de toată familia sa, soțul și bebelușul încă nenăscut.

Născută la Alba Iulia, la 10 octombrie 1967,Laura Stoica (numele complet Adriana Laurenția Stoica – n.r.) a copilărit la Târgoviște, unde s-a înscris la Școala Populară de Artă, ale cărei cursuri le-a absolvit în 1986, secția canto clasic. Ulterior, a participat la toate concursurile muzicale organizate în țară pentru tinerele talente.

Un parcurs de excepție și o carieră de succes

S-a lansat în anul 1990 la Festivalul de la Mamaia, unde a câștigat premiul I la secțiunea de interpretare cu melodia „Dă, Doamne, cântec”, ce a reprezentat trofeul acelei prime ediții de după Revoluție. Un an mai târziu a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia „Un actor grăbit”, compusă de Bogdan Cristinoiu pe versurile Andreei Andrei, a fost aleasă piesa anului.

A avut mai multe apariții la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur” de la Brașov, iar ca actriță, Laura Stoica a jucat cu succes pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești.

La inițiativa Laurei Stoica și din dorința acesteia de a realiza trecerea de la muzică ușoară și pop către un stil rock în anul 1993 apare Laura Stoica Band. Formația era alcătuită din instrumentiști cu experiență, ce activau la acel moment în grupuri rock cunoscute pe scena muzicală românească. Astfel, prima formulă îi includea pe chitaristul Eugen Mihăescu de la Krypton, basistul Iulian Vrabete de la Holograf, claviaturistul Vlady Cnejevici de la Compact B și Pasărea Colibri, toboșarul Florin Ionescu de la Direcția 5 și saxofonistul de jazz Cristian Soleanu.

Printre cele mai iubite melodii ale Laurei Stoica, pe care românii și le vor aminti întotdeauna, se numără: „Mai frumoasă”, „Un actor grăbit”, „Vreau să am steaua mea”, Când ești singur” și „Focul”.

Laura Stoica și Cristian Mărgescu se logodiseră cu doar câteva săptămâni înainte de tragicul accident, de Dragobete. Ei aveau de gând să facă nunta la sfârșitul anului. Mai mult, Laura Stoica aflase că este însărcinată și urma să nască în luna septembrie.

Sursa www.apropotv.ro

 „Copilul se va naște în septembrie, iar până la venirea lui pe lume sunt hotărâtă să-mi respect toate angajamentele privind concertele și să pregătesc un nou album. Este felul în care vreau să-i urez bun venit primului meu copil”, a declarat Laura în 2006, într-un comunicat de presă, potrivit a1.ro.

In memoriam Laura Stoica

Laura Stoica este comemorată în fiecare an de colegii de breaslă care îi păstrează amintirea vie. Un artist talentat, o voce caldă și un om extraordinar sunt atributele ce o caracterizau pe Laura. Îndrăgită de Chiar în noaptea tragicului accident, Ovidiu Komornyik a scris o piesă — ”In Memoriam Laura Stoica”. Piesa a fost interpretată de Silvia Dumitrescu, Oana Sârbu, Sanda Ladoși, Angela Similea, Elena Cârstea și Cătălin Crișan. Cu ochii înlăcrimați și cu durere în suflet au venit și au cântat.


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.