21 ianuarie 2020, 23:35

Tricoul inteligent ce previne leziunile lombare, prezentat la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile

O nouă descoperire în domeniul medicinei este gata să reducă numărul persoanelor ce suferă de afecțiuni în zona lombară. Acest nou dispozitiv de prevenire este realizat sub forma unui tricou inteligent dotat cu senzori, care avertizează persoana în cauză despre situațiile de risc și propune măsuri pentru a preveni ulterioarele leziuni, relatează Agerpres. 

Acest tricou a fost dezvoltat de celebrele companii internaționale SGS Tecnos şi Worldline alături de compania tehnologică europeană Eurecat și a fost prezentat pentru prima dată la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile (Mobile World Congress – MWC). Acesta este cel mai mare salon mondial de tehnologie desfăşurat în perioada 25 – 28 februarie la Barcelona.

Denumit „Wearlumb„, tricoul este un dispozitiv portabil şi este un exemplu al transferului tehnologiei domeniului textil şi care oferă, totodată, orientări corectoare utilizatorului.

Tricoul este dotat cu un ansamblu de senzori integraţi în materialul textil care măsoară postura (poziţia), un program informatic constând într-un ansamblu de algoritmi pentru interpretarea datelor provenite de la senzori şi un sistem de luare a deciziilor pentru a analiza posibilele pronosticuri pentru fiecare caz.

Virginia García, directoarea pentru Ţesături Funcţionale a Eurecat, a explicat că aceste tricouri sunt foarte utile sportivilor, care pot utiliza Wearlumb pentru a obţine propriul tipar al mişcărilor realizate, ceea ce permite corectarea mişcărilor sau a poziţiilor incorecte, precum şi eforturile extreme.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.