24 aprilie 2024, 19:41

Trifoi Fest, festivalul care are grijă de planetă

Cum prevenim generarea de deșeuri, de ce este util să facem compost, cum putem pune presiune pe decidenți și cum trăim mai bine cu mai puțin: iată doar câteva dintre subiectele care vor fi abordate în cadrul evenimentului Trifoi Fest. Este prima ediție a unui festival circular, local, organic, vegan, ecologic.

Vizitatorii vor avea acces la produse alimentare, produse de îngrijire și de curățenie, haine și accesorii, obiecte de mobilier, cărți și alte alternative ecologice, durabile sau biodegradabile, obținute fără risipă sau din deșeuri, toate vegane.

Evenimentul va avea loc în data de 25 septembrie 2021, între orele 10 și 21, în Parcul Romniceanu (Str. Dr. Grigore Romniceanu).

Cei prezenți vor putea pune întrebări unor reprezentanți ai autorităților publice și ai societății civile, dar și experților în managementul deșeurilor, cercetătorilor și antreprenorilor preocupați să-și reducă risipa. De asemeni, vor putea interacționa cu reprezentanții unor ONG-uri sau inițiative care promovează un stil de viață mai sustenabil sau care pun presiune pe factorii de decizie pentru a preveni risipa și a gestiona mai bine deșeurile.

Participanții la Trifoi Fest sunt încurajați să vină cu bicicleta sau cu transportul în comun, pentru a-și reduce amprenta de carbon și a scăpa de căutarea unui loc de parcare. De asemenea, organizatorii le recomandă să ia cu ei o farfurie, tacâmuri și un pahar. În schimb, vor avea la dispoziție apă filtrată pentru băut și o zonă de spălat recipiente. Cei care uită pot cumpăra pahare de sticlă realizate din produse folosite, farfurii complet biodegradabile și tacâmuri din lemn.

În perimetrul festivalului nu vor fi amplasate coșuri de gunoi suplimentare față de cele existente pe domeniul public, nici măcar pentru deșeuri reciclabile. Recicleta va colecta deșeuri reciclabile la standul propriu, dar participanții sunt încurajați să prevină generarea lor, căci reciclarea este un proces energofag și implică niște costuri. Cei care generează deșeuri reziduale sunt rugați să le ia cu ei acasă, asumându-și astfel responsabilitatea pentru poluarea aferentă. Singurele recipiente puse la dispoziție vor fi cele pentru deșeurile biodegradabile, care vor fi compostate ulterior.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol