5 decembrie 2020, 19:52

Trista poveste a „celui mai singuratic elefant din lume”. A primit o a doua șansă la viață

Kaavan, un elefant care a trăit vreme de 30 ani în condiții teribile, va fi salvat și va primi, în cele din urmă, o a doua șansă la viață. Anunțul a fost făcut de un grup ce se ocupă cu protecția animalelor, citat de The Independent.

Elefantul a fost supranumit de membrii asociației „cel mai singuratic din lume”, întrucât animalul a petrecut mai bine de 30 de ani în condiții groaznice, în faimoasa grădină zoologică Marghazar din Islamabad. Acesta a îndurat tratamente inimaginabile, până când povestea sa a ajuns la urechile presei și implicit a militanților pentru drepturile animalelor, dar și câteva celebrități, printre care și Cher, care au început să facă lobby pentru mutarea animalului. 

În final, eforturile acestora nu au fost în zadar. De curând, purtătorul de cuvânt al grupului Four Paws, a menționat că elefantul a primit aprobarea medicală pentru a putea călători. Elefantul va fi mutat într-un loc în care va primi toată grija și atenția cuvenite și anume, într-un sanctuar din Cambodgia.

Experții Four Paws, grupul care i-a sărit în ajutor lui Kaavan, au examinat elefantul la inițiativa autorităților locale. 

Din cauza malnutriției și a lipsei de exercițiu fizic, Kaavan prezintă semne vizibile de obezitate. De asemenea, unghiile sale sunt crăpate și malformate, ceea ce poate fi cauzat de structura inadecvată a locuinței sale, a spus dr. Amir Khalil, medic veterinar al Four Paws, potrivit Digi24. 

Curtea Supremă din Pakistan a decis în luna mai închiderea definitivă a grădinii zoologice Marghazar, din cauza condițiilor precare pe care le oferă animalelor. 

Din păcate, salvarea vine prea târziu pentru doi lei care au murit în timpul unei tentative de transfer la sfârșitul lunii iulie, după ce incinta lor a fost incendiată în încercarea a-i forța să intre în lăzile de transport”, a spus Bauer.

Sursă Foto: dawn.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.