7 august 2020, 12:01

Trofeul Carpați rămâne în România. Victorie pentru fetele noastre!

În Constanța, între 23 și 25 iunie, la Sala Sporturilor, a fost susținută prima ediție a Trofeului Carpați la handbal feminin pentru tineret, sub 19 ani. Celelalte țări participante au fost Rusia, Franța, Olanda.

Fetele din lotul de handbal au dat dovadă de multă luptă și de multă ambiție care s-a transformat într-o adevărată evoluție. Amintim că la Campionatul European din Slovenia, România s-a calificat cu greu și cu multe emoții.

Astfel, în urma jocului din final, România a câștigat Trofeul Carpați la handbal feminin pentru tineret (sub 19 ani), după ce a câștigat două partide, 28-25 cu Olanda, 26-25 cu Franța, și a terminat la egalitate cu Rusia, scor 21-21, campioana mondială în exercițiu la această categorie de vârstă. Așadar, România ieșit învingătoarea turneului în urma numărării punctelor câștigate, după cum putem să vedem la rezultatele meciurilor:

Vineri:
Rusia – Franța: 23-25
România – Olanda: 28-25   

Sâmbătă:

Rusia  – Olanda: 26-29
România – Franța: 26-25

Duminică:

Olanda – Franța: 26 – 33

România – Rusia: 22 -22

În urma clasamentului final, România s-a poziționat pe primul loc, urmată de Franța. Poziția a treia a fost ocupată de Olanda, iar pe ultimul loc s-a plasat Rusia, conform site-ului Federației Române de Handbal.

Trofeul Carpați, era până de curând o competiție amicală de handbal rezervată doar senioarelor organizată de Federația Română de Handbal și la care participă, pe bază de invitație, diverse selecționate naționale. „Trofeul Carpați” este un turneu periodic, înscris în calendarul Federației Internaționale de Handbal. Acest turneu a avut pentru prima oară loc în 1959 și s-a numit „Cupa Orașului București”. Anul acesta, senioarele se vor bate pentru Trofeul Carpați în luna noiembrie, la Sala Polivalentă din Craiova.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.