3 martie 2024, 12:16

Trotinetele de închiriat, interzise în Constanța

Ca la Paris, nu-i așa? Diferența este că dacă la Paris s-a făcut consultarea cetățenilor pentru a scoate de pe piață trotinetele de închiriat, la Constanța pur și simplu Bolt și Uber nu au mai primit prelungirea autorizației de funcționare.

Conform Info Sud Est, dacă vrei să cauți pe aplicații o trotinetă disponibilă, în Constanța, te întâmpină mesajul că “sezonul s-a terminat”. Adevărul este altul, spune publicația – pur și simplu primăria nu a mai prelungit autorizațiile de funcționare ale firmelor Bolt și Uber.

“Din cauza numeroaselor încălcări ale prevederilor regulamentului, actele administrative emise pentru anul 2023 nu au mai fost prelungite”, spun reprezentanții primăriei.

Motivul?

Municipalitatea consideră că trotinetele electrice ale celor două companii au pus în pericol siguranța traficului rutier și pietonal.

“S-au constatat şi alte încălcări ale regulamentului, precum staţionarea pe partea carosabilă, în dreptul trecerilor de pietoni, a staţiilor de autobuze şi pe pistele de biciclete. Multe trotinete electrice blocau căile de acces în blocuri şi alte instituţii publice, staționau în zona spaţiilor verzi şi a altor perimetre interzise (faleze, zona peninsulară etc.) uneori şi trei zile, deşi aveau staţii alocate pe toata raza municipiului Constanţa. Au fost dispuse zeci de măsuri tehnico-administrative de ridicare de pe domeniul public a trotinetelor electrice aparţinând celor doi operatori economici întrucât a fost pusă în pericol siguranţa traficului rutier sau pietonal”, spune primăria.

CITIȚI ȘI:

Trotinetele pariziene vor ajunge pe străzile din Berlin, Copenhaga, Londra și Tel Aviv

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol