25 septembrie 2021, 2:54

Trotinetele electrice vor fi interzise într-un oraș din România. Se propune confiscarea trotinetelor în caz de culpă!

În Drobeta Turnu Severin, trotinetele electrice vor fi fi interzise în zonele exclusiv pietonale și de promenadă. Anunțul a fost făcut de primarul Marius Screciu, care va discuta în consiliu această propunere și va aduce ca argument sesizările din partea oamenilor.

Într-un mesaj intitulat „fără trotinete electrice în zonele pietonale din Severin”, primarul spune că, în ședința de vineri, Consiliul Local va decide interzicerea circulației trotinetelor electrice în zonele exclusiv pietonale și de promenadă.

„Au existat, în ultima perioadă, foarte multe sesizări din partea severinenilor, că tinerii care folosesc trotinetele electrice nu respectă deloc regulile de deplasare, conduc cu viteză și au fost dese situațiile în care au lovit trecătorii. Este o decizie grea, dar necesară pentru siguranța noastră a tuturor, dar mai ales a bătrânilor și copiilor care se feresc cu greu din fața tinerilor vitezomani. Este obligatoriu să reglementăm condițiile de deplasare pentru a evita accidentele. Vor exista avertismente, amenzi, iar celor care nu vor înțelege le vom confisca trotinetele”, a scris pe Facebook primarul din Drobeta Turnu Severin.

Conform legislației, circulația cu trotinetele pe trotuare este interzisă,  însă, de cele mai multe ori, ea este tolerată tacit.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.