Site icon Editia de Dimineata

Trump a vrut să revină pe Twitter, cu alte conturi. Apoi pe Parler și Gab. A anunțat chiar că își face propria platformă de socializare. Fără succes

Președintele american încă în exercițiu a avut mai multe încercări de a reveni pe Twitter. Întâi cu un cont alternativ, apoi preluând contul unui alt politician. Fără succes. A încercat apoi să își facă niște conturi pe rețelele Parler și Gab, însă a fost oprit.

Jared Kushner, ginerele și consilierul principal al președintelui Trump, l-a oprit pe Trump să se alăture platformelor de socializare paralele Parler și Gab după ce a fost interzis pe Twitter, potrivit unui raport al CNN.

A fost o întreagă dezbatere, dacă președintele să se alăture unei alte rețele de socializare sau nu.

Kushner și șeful adjunct al cabinetului Dan Scavino s-au opus altor asistenți, precum șeful de personal Johnny McEntee, pentru a-l determina pe Trump să nu se alăture altor platforme de socializare, a declarat pentru CNN un consilier extern și un oficial al administrației, citează The Hill.

Parler și Gab sunt platforme care au atras unii utilizatori de extremă dreaptă din cauza lipsei de restricții la moderare a companiilor pe platformele lor. Gab și Parler nu sunt disponibile pe Google Play sau în magazinul de aplicații Apple.

Mai mult, rețeaua socială conservatoare Parler, apreciată de partizanii lui Donald Trump, era offline luni, după decizia Amazon de a-i tăia accesul la serverele sale, o decizie justificată de gigantul IT prin persistența mesajelor de incitare la violență, în urma asaltului asupra Congresului american, scrie AFP.

Trump a vrut să revină pe Twitter. Încercări…fără număr

Trump a încercat să utilizeze contul de Twitter @POTUS vineri, după interdicție, pentru a anunța că își va crea propria platformă de socializare înainte ca Twitter să elimine rapid tweet-ul.

Alți oficiali pro-Trump au încercat să-i dea conturile lor de Twitter. Directorul său pe zona de digital Gary Coby și-a schimbat numele contului în ”Donald Trump”. Și a scris pe Twitter că îi va da lui Scavino parola contului. Twitter a suspendat contul lui Coby la cinci minute mai târziu.

Principalele platforme de socializare s-au distanțat de Trump de la atacul de miercuri de la Capitoliu miercuri. Trump a spus că nu va participa la inaugurarea președintelui ales Joe Biden miercurea viitoare.

Și Snapchat l-a închis

Snapchat a decis să blocheze permanent contul lui Donald Trump citând „interesul siguranţei publice” şi se alătură astfel numeroaselor platforme care au interzis acesul preşedintelui în urma violenţelor din 6 ianuarie de la Capitoliu, potrivit news.ro.

Acţiunea Snapchat vine după ce Twitter, Facebook şi Instagram, YouTube şi Twitch, între altele, au luat măsuri similare, permanente sau temporare.

 

Citește și:

Youtube suspendă canalul lui Donald Trump

Exit mobile version