23 septembrie 2023, 17:29

Trump, acuzații la adresa Chinei

Administrația Donald Trump a acuzat în weekend China de ingerința în alegerile din SUA, într-un moment în care președintele american își înmulțește invectivele împotriva anchetei privind suspiciunile de întelegere secretă între Rusia și echipa sa de campanie în 2016, potrivit AFP.

„Toți acești idioți care se focalizează pe Rusia ar trebui să înceapă să privească într-o altă direcție, China”, a scris sîmbătă Trump pe Twitter într-o serie de mesaje care denunțau cu vehemență „cenzura” unor voci conservatoare pe rețelele de socializare.

Postarea a trecut ăn mare parte neobservată, până când consilierul de securitate națională al Casei Albe, John Bolton, a fost chestionat pe acest subiect duminică la postul de televiziune ABC și a acuzat la rândul său Beijingul, dar și Moscova, Teheranul și Phenianul că încearcă să se amestece în procesul electoral american.

„Pot să vă spun cu certitudine că este o amenințare suficientă pentru securitatea națională a SUA – ingerinșa Chinei, ingerința Iranului, ingerința Coreii de Nord – pentru ca noi să luăm măsuri în încercarea de a o contracara”, a declarat Bolton. „Prin urmare, este vorba de patru țări, de fapt (inclusiv Rusia – n.red.) „, a adăugat el.

Presat să ofere detalii privind modul în care aceste țări, în special China, ar incerca să influenteze alegerile americane, Bolton a fost destul de vag.

„Nu vreau să intru în (detaliile) a ceea ce am văzut sau nu. Însa pot să vă spun că pentru alegerile legislative din 2018, cele patru țări sunt cele care ne îngrijorează„, a spus el.

De la începutul lunii, Trump și-a înmulțit atacurile împotriva anchetei procurorului special Robert Mueller privind ingerințele Moscovei în campania care l-a adus la Casa Albă, cerând chiar ministrului justiției să pună capăt investigației, scrie ziare.com.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol