8 octombrie 2022, 0:56

Trump, din spital: ”Mă voi întoarce, cred că mă voi întoarce curând”

Preşedintele american Donald Trump a publicat un mesaj video de 4 minute, sâmbătă seară, în care spune că se „simte bine”, soţia sa Melania se simte bine şi următoarele zile vor reprezenta „adevăratul test” după ce a fost internat în spital cu Covid-19.

”Nu mă simțeam așa de bine”

„Am venit aici, nu mă simţeam aşa de bine, acum mă simt mai bine. Lucrăm din greu pentru a mă recupera”, a transmis Trump, îmbrăcat în costum și așezat la birou, din spitalul „Walter Reed” din Bethesda, Maryland.

Palid, preşedintele a spus: „Mă voi întoarce, cred că mă voi întoarce curând, şi sunt nerăbdător să termin campania aşa cum am început-o”, cu referire la campania electorală pentru prezidențialele din noiembrie, la care îl va avea drept contracandidat pe democratul Joe Biden.

Informații contradictorii

Mesajul video vine după informaţii contradictorii referitoare la starea de sănătate a lui Trump de când a fost internat în spital, vineri seară, la câteva ore după ce a anunţat pe Twitter că el şi Prima Doamnă, Melania Trump, au contractat virusul, scrie The Guardian.

La scurt timp după publicarea videoclipului, medicul Sean P. Conley a spus că Trump nu mai are febră şi face progrese substanţiale, dar încă „nu a scăpat”.

Se îmbunătățește starea

Un medic din echipa medicală a spus sâmbătă dimineaţă că starea lui Trump se îmbunătăţeşte şi că vorbeşte deja să se întoarcă la Casa Albă. Un medic a spus că Trump i-a comunicat: „Simt că aş putea ieşi astăzi de aici”.

La câteva minute, şeful de personal al Casei Albe, Mark Meadows, a transmis reporterilor o evaluare mai puţin roz: „Semnele vitale ale preşedintelui din ultimele 24 de ore au fost foarte îngrijorătoare iar următoarele 48 de ore vor fi critice în ceea ce priveşte îngrijirea sa. Nu suntem încă pe un drum clar către o recuperare completă”.

Discrepanță

Meadows, ale cărui comentarii iniţiale au fost transmise sub condiţia anonimatului, şi-a schimbat mesajul peste câteva ore, declarând pentru Reuters că Donald Trump se simte „foarte bine” şi că „medicii sunt foarte mulţumiţi de semnele sale vitale”.

Meadows nu a clarificat discrepanţa din comentariile sale. Un consilier al lui Trump, care a vorbit despre starea acestuia sub anonimat, a spus că preşedintele nu este fericit să afle despre comentariile iniţiale ale lui Meadows, scrie Reuters.

Oficiali din Administraţie au descris mutarea la „Walter Reed” drept precaută şi au spus că Trump va sta aici câteva zile.

Progrese substanțiale

Sean Conley a informat sâmbătă noaptea că liderul american a făcut progrese substanţiale în recuperarea după infectarea cu noul coronavirus, continuă să nu aibă febră şi nu are nevoie de oxigen suplimentar.

Preşedintele Donald Trump a lucrat cea mai mare parte a după-amiezii şi s-a deplasat fără dificultăţi în salonul medical, a informat el.

„Deşi nu este în afara oricărui pericol, echipa rămâne prudent optimistă”, a adăugat medicul preşedintelui american.

Duminică, echipa de medici va continua supravegherea medicală între dozele de Remdesivir. Donald Trump a primit sâmbătă a doua doză de medicament antiviral, fără complicaţii.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol