28 mai 2020, 11:35

Trupa U2, donație de 10 milioane de euro pentru cadrele medicale din Irlanda

Celebra trupă rock irlandeză U2 s-a alăturat luptei împotriva pandemiei de coronavirus și a donat suma de 10 milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru sprijinul angajaților dar și pentru achiziționarea echipamentelor de protecție individuală, atât de necesare cadrelor medicale aflate în proma linie a luptei împotriva virusului COVID-19, relatează Agerpres. 

Unelel dintre echipamentele medicale achiziționate de trupa U2, al cărei lider și solist vocal este celebrul Bono, au ajuns deja pe aeroportul din Dublin și urmează să fie distribuite spitalelor.

Totodată, mai multe companii internaționale s-au alăturat acestui demers și au achiziționat materiale și echipamente medicale, care au fost aduse în Irlanda de companiile aeriene Avolon şi Aer Lingus.

Inițiativa a fost lăudată de primul ministru irlandez, Leo Varadkar”Guvernul a comandat o cantitate care, în vremuri normale, ar echivala cu rezerve de echipamente personale de protecţie care ar fi suficiente pentru 13 ani. Chiar şi aşa, orice sprijin oferit de sectorul privat şi de publicul general este binevenit”, potrivit Agerpres. 

Aceasta nu este singura dată când trupa U2 se implică în proiecte cu tematică soială sau politică, aceștia având un istoric vast al donațiilor.

Conform datelor oficiale, în Irlanda au fost infectate cu coronavirus, până în prezent, aproximativ 6.000 de persoane iar 235 dintre ele au murit din cauza unor complicaţii medicale generate de COVID-19.

Sursă Foto: bandwagon.asia


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. johnny

    9 aprilie

    Turpa? dyslexic much?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.