23 noiembrie 2022, 13:31

Tu știi care mai e parola ta? Daca nu, ar putea fi un lucru bun

În 2022, cea mai folosită parolă din lume este „password”, adică ”parolă”, în limba engleză. Nu este un joc de cuvinte, ci rezultatul clasamentului anual întocmit de NordPass.

„În ciuda creșterii gradului de conștientizare a securității cibernetice, vechile obiceiuri se pierd greu. Cercetările arată că oamenii încă folosesc parole slabe pentru a-și proteja conturile”, arată compania care a întocmit lista.

Potrivit analizei, în comparație cu datele de anul trecut, 73% dintre cele mai frecvente 200 de parole din acest an rămân aceleași.

În plus, 83% dintre parolele de pe lista din acest an pot fi sparte în mai puțin de o secundă, la fel ca și cuvântul „parolă”.

Pe locul al doilea în topul celor mai folosite parole din lume se află „123456”, pe locul al treilea „123456789” (ambele pot fi ghicite în doar 1 secundă), pe locul al patrulea „guest” (oaspete) și pe locul al cincilea „qwerty” (primele șase litere de pe tastatură de la stânga la dreapta).

Potrivit studiului, „123456” este încă cea mai utilizată parolă în multe țări, precum Italia, Columbia, Franța și Japonia.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol